JOGG-Zaanstad

Nieuwsbrief JOGG-Zaanstad
 september 2017
In deze nieuwsbrief
* Gratis EU-schoolfruit
* AZ ZaansFit Zomerkamp
* Zaanse Zomerschool
* Huttenbouwkamp
* Agenda    
Gratis EU-schoolfruit voor basisscholen!
Inschrijven kan tot en met vrijdag 15 september

Wilt u ook gratis fruit op uw school? Basisscholen en scholen voor speciaal basisonderwijs kunnen zich tot en met vrijdag 15 september aanstaande inschrijven voor 20 weken lang gratis groente & fruit voor alle leerlingen.

Wanneer?
Maandag 13 november 2017 tot en met vrijdag 20 april 2018
Hoeveel? 3 stuks groente/fruit per leerling per week

Tijdens de 20 weken schoolfruit eten de leerlingen samen groente en fruit in de klas en geeft de school EU-Schoolfruitlessen, digibord-lessen en Smaaklessen. Daarna kan de school verder gaan met een zelfstandig schoolfruitbeleid.


 
Meer informatie en inschrijven: www.euschoolfruit.nl
ZaansFit AZ Zomerkamp 2017: voetballen, gezond eten en heel veel water drinken!
Eind augustus jl. vond de eerste zomereditie van het ZaansFit AZ kamp plaats op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer. Sportbedrijf Zaanstad, AZ, gemeente Zaanstad en JOGG-Zaanstad werkten samen aan de voorbereiding. Zo’n 40 kinderen van 8 tot en met 12 jaar met overgewicht kregen drie dagen lang voetbaltraining van AZ-trainers. Ze dronken de hele dag kraanwater en aten wat de spelers van het eerste ook voorgeschoteld krijgen: supergezond dus!
» Lees hier het hele artikel
Ook Zaanse Zomerschool aan het water!
200 Zaanse leerlingen hebben de eerste drie weken van de zomervakantie deelgenomen aan de Zaanse Zomerschool. Op OBS De Gouw in Zaandam en De Evenaar in Krommenie kregen deze lagere schoolkinderen extra hulp op het gebied van lezen, taal en rekenen. Tijdens de Zaanse Zomerschool lag de nadruk op een gezonde leefstijl!
» Lees hier het hele artikel
Huttenbouwertjes bouwen op water!
125 Kinderen van 6 tot en met 12 jaar hebben deze zomer in het Koogerpark in Koog aan de Zaan een week lang hutten gebouwd. Deze jaarlijkse sportieve buitenactiviteit maakte JOGG-Zaanstad dit jaar extra gezond door het uitdelen van waterbidons voor de kinderen en hun begeleiders (25 jongeren). De bidons ontvingen zij na afloop van een ja/nee-quiz over voeding en bewegen. Vanwege het zware sjouw- en timmerwerk- was er veel behoefte aan kraanwater!

Meer informatie: http://koogerpark.nl/index.php/huttenbouw 
Agenda 2017
September:
Mini Dam-tot-Damloop (zondag 17 september) - inschrijven niet meer mogeljik
Inspiratiebijeenkomst Gezonde School (dinsdag 26 september; 16.00 tot 19.30 uur)

November:
7 days of feedback (maandag 6 t/m zondag 12 november)
Colofon
www.ggdzw.nl