JOGG-Zaanstad

Nieuwsbrief JOGG-Zaanstad
  oktober 2017
In deze nieuwsbrief
* Kraanwater voor honderden kinderen na Mini Dam tot Damloop!
* ZaansFit: op een leuke manier met gezonde leefstijl bezig zijn
* Professionals: Meld je aan voor de training 'Leerexpeditie Gezonde Leefstijl'
* Gezond trakteren op IBS De Horizon
* Zaanse scholen geïnspireerd om Gezonde School te worden?!
* Update Gezonde School
Agenda  
Kraanwater voor honderden kinderen na Mini Dam tot Damloop!
JOGG-Zaanstad, Dam tot Damloop organisator Le Champion, drinkwaterbedrijf PWN en Sportbedrijf Zaanstad hebben de handen ineen geslagen voor een gezonde Mini Dam tot Damloop 2017: de lopertjes van 4 t/m 13 jaar kregen na de finish op de Burcht in Zaandam een lege DrinkWater-bidon die zij bij tappunten konden vullen met kraanwater. Ook werd er lekker gedanst en namen ze deel aan diverse sport- en spelactiviteiten.
» Lees hier het hele artikel
ZaansFit: op een leuke manier met gezonde leefstijl bezig zijn
Al meer dan 60 kinderen, jongeren en ouders zijn dit schooljaar gestart met een cursus ZaansFit. Een paar maanden lang gaan de kinderen wekelijks sporten. Ook worden ze zich, met behulp van allerlei leuke werkvormen, bewust dat gezond eten beter voor je is. Ouders krijgen informatie over gezond eten & opvoeden en bewegen. Bij voldoende aanmeldingen start een nieuwe groep, dus inschrijven kan altijd!
» Lees hier het hele artikel
Professionals: Meld je aan voor de gratis training 'Leerexpeditie Gezonde Leefstijl'
Op 1 oktober jl. is onze nieuwe collega Annelijn de Ligt gestart als coördinator Gezondheidsnetwerken. Zij gaat onder andere de training 'Leerexpeditie Gezonde Leefstijl' oppakken, die zo'n 150 professionals de afgelopen jaren hebben gevolgd. Maar veel meer professionals hebben een belangrijke rol rondom een gezonde leefstijl. Het doel is dat zij ALLEMAAL zijn getraind!
» Lees hier het hele artikel
Gezond trakteren op IBS De Horizon
Met de start van het schooljaar 2017/2018 heeft IBS De Horizon (voorheen: IBS De Roos) een gezond trakteren-beleid. Om discussie te voorkomen wat wel en niet mag, is er een overzicht van gezonde traktaties gemaakt.

Directeur Tuncay Catak: "Wij vinden het heel belangrijk dat onze leerlingen gezond eten op school. Daarom zijn we bijvoorbeeld bezig om Gezonde School te worden op het thema Voeding. Daar hoort gezond trakteren natuurlijk ook bij. Onder ouders en leerlingen heb ik geen weerstand gemerkt. Tot nu toe vindt men het kennelijk prima om gezond te trakteren. Ongezonde traktaties mogen bij hoge uitzondering wel, zoals op feestdagen!"
Zaanse scholen geïnspireerd om Gezonde School te worden?!
Tientallen scholen bezochten op 26 september de inspiratiemiddag Gezonde School Zaanstreek-Waterland. De middag werd georganiseerd door de gemeenten Zaanstad, Wormerland en Oostzaan en GGD Zaanstreek-Waterland. JOGG-Zaanstad stond op die markt met informatie over interventies waarmee wij scholen helpen om Gezonde School te worden, zoals het introduceren van water drinken, flyers over The Daily Mile en posters gezondtrakteren.nl.
» Lees hier het hele artikel
Update Gezonde School
* IKC Tijstroom is gestart met het thema Voeding;
* Dynamica XL gaat voor het vignet Sport & Bewegen.

We wensen jullie veel succes met het toewerken naar een Gezonde School!
Agenda
2017

7 days of feedback (stond gepland voor maandag 6 t/m zondag 12 november) gaat dit jaar helaas niet door!

2018

Maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart (voorjaarsvakantie): ZaansFit AZ Winterkamp 2018.

Dit driedaagse kamp is voor kinderen van 6 tot 12 jaar die te zwaar zijn en aan een gezonde leefstijl willen werken. Centraal staan gezond eten & drinken, voetbal en heel veel plezier! Wanneer bekend is op welke drie dagen het kamp is en de inschrijving is geopend, kun je dat in de JOGG-Zaanstad nieuwsbrief lezen.

* Verslag en foto's ZaansFit AZ Winterkamp 2017
* Verslag en foto's ZaansFit AZ Zomerkamp 2017
Colofon
www.ggdzw.nl