Lees online.
Nieuwsbrief JOGG-Zaanstad
december 2017
Nieuwe website JOGG-Zaanstad
Onze website is geheel vernieuwd! Scholen, kindercentra, professionals en ouders kunnen op joggzaanstad.nl allerlei praktische informatie vinden over de factoren die deel uitmaken van een gezonde leefstijl:

* water drinken
* gezonde voeding
* bewegen
* slapen
* zelfvertrouwen
Lees verder
 
Kind met overgewicht helpen
Sinds begin 2017 heeft Zaanstad vier Centrale Zorgverleners. Dit zijn jeugdverpleegkundigen bij GGD Zaanstreek-Waterland die een centrale rol hebben in de aanpak van overgewicht. In de eerste helft van 2017 werden 82 gezinnen doorverwezen naar de Centrale Zorgverleners!
Lees verder
 
€18.000 voor vernieuwd speelplein en moestuintjes!
Dinsdagavond 31 oktober organiseerde Wessanen - bekend van het merk Zonnatura - een veiling, speciaal voor basisschool De Gouw. Verwacht werd dat er €8.000 zou worden opgehaald. Dat is genoeg voor de wensen van de school: een vernieuwd speelplein en moestuinen. Er werd daarentegen maar liefst €18.000 opgehaald!
Lees verder
 
Het hele jaar door ZaansFit!
Actief bezig zijn met een gezonde leefstijl kan met ZaansFit, het hele jaar door! Er zijn vier varianten:

* ZaansFit na school (voor basisscholen)
* ZaansFit 6-12 jaar
* ZaansFit 12-16 jaar
* ZaansFit AZ voetbalkampen (8 t/m 14 jaar)
Lees verder
 
Gezond op weg in zes netwerken
In Zaandam Zuidoost en Assendelft hebben professionals afspraken gemaakt over de rollen binnen de ketenaanpak overgewicht:

* Wie signaleert overgewicht?
* Welk aanvullend onderzoek is nodig?
* Wat is de rol van de Centrale Zorgverlener?

Het resultaat: twee overzichtelijke stroomschema's (een algemeen en een medisch).
Lees verder
 
Zelf stappen zetten naar een betere leefstijl
Wethouder Jeroen Olthof over JOGG-aanpak Zaanstad
In de Publiek Denken-special 'Kabinet aan zet', voor professionals werkzaam in de publieke sector, staat een interview met Jeroen Olthof en JOGG-directeur Marjon Bachra over preventie en zorg van overgewicht en obesitas onder jongeren. Jeroen Olthof vertelt over onder andere gezonde wijkinitiatieven in Zaanstad en de Zaanse gezondheidsnetwerken die worden opgezet.
Lees verder
 
Wist je dat...
…het Pascal college geheel op eigen houtje een eigen variant van ‘7 days of feedback’ heeft gedaan? De landelijke health challenge ging niet door, dus organiseerde de school zelf een week met dagelijks beweeg- en voedings challenges voor de 400 eerste- en tweedeklassers!
...korfbalvereniging KZ/Hiltex dit seizoen begeleid wordt door diëtiste Astrid de Wilde? Zij leert de jeugd over wat je moet eten als je sport. Ook de ouders worden betrokken: kinderen gaan samen met hun ouders gezond koken!
* Heb je ook een leuk Wist je dat-je? Mail info@joggzaanstad.nl.
 
Agenda:
* Maandag 26 t/m woensdag 28 februari: ZaansFit AZ Winterkamp 2018.

3 dagen lang gezond eten, voetballen en plezier voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar! Professionals in zorg, welzijn, sport en onderwijs kunnen een kind met overgewicht per mail aanmelden (aberghuis@ggdzw.nl). Vermeld naam en telefoonnummer van de ouders, dan neemt Annemijn Berghuis contact met hen op over de inschrijving. 
Colofon:
JOGG-Zaanstad
p/a GGD Zaanstreek-Waterland
Vurehout 2, 1507 EC Zaandam
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam
T 075-6519225
E info@joggzaanstad.nl
W www.joggzaanstad.nl
Redactie:
Christine Eggenkamp-Vink
Annemijn Berghuis
Annelijn de Ligt
Tom Moons
Aanmelden  |  Afmelden