Lees online.
Nieuwsbrief JOGG-Zaanstad
mei 2018 - Editie voor onderwijs en kinderopvang
Naast de nieuwsbrief JOGG-Zaanstad sturen wij vanaf nu geregeld deze 'Onderwijs en kinderopvang'-editie, met nieuwtjes speciaal bestemd voor kinderopvang, scholen en andere geïnteresseerden.
Uitnodiging: Inspiratiebijeenkomst 'Samen voor een gezonde omgeving'
Wil je: Leren hoe je die ene moeder het beste kan aanspreken en motiveren? Weten welke woorden je juist wel en niet moet gebruiken als je met kinderen over hun leefstijl praat? Een dansje wagen met Zaankanter én BN-er Juvat Westendorp? Laat je inspireren en schrijf je nu in! Inclusief een lekkere maaltijd en tijd om ervaringen uit te wisselen.

 
Zo organiseer je een succesvolle themaweek Gezonde Leefstijl
Speciaal voor het PO en VO: gratis lesideeën, workshops, materialen en andere tips voor als je een themaweek over het lichaam of gezondheid  organiseert op school. Voor de kinderopvang is de thema tas `Lekker fit!` erg leuk om te doen, omdat er boekjes, spelletjes en weetjes in zitten.
 
Ontvang Gezonde School subsidie
Zijn jullie bezig met het behalen van een certificaat van de Gezonde School? Dan heb je dit schooljaar recht op stimuleringsbudget. Hiervan kun je bijvoorbeeld bidons kopen, een lespakket aanschaffen of iets anders dat bijdraagt om Gezonde School te worden. Meer informatie of budget aanvragen? Mail Anne van Deuren en Sylvia Scholten op gezondeschool@ggdzw.nl.
 
Jong geleerd is oud gedaan!
Spelenderwijs groente leren eten, maar ook tellen, plannen, samenwerken en nieuwe woorden leren. In de peuterjaren wordt de basis gelegd voor het voedingspatroon van later. Daarom heeft Zonnatura negen voorscholen in Zaandam een moestuinbak geschonken inclusief zaden, schepjes, gieter en plantenspuit. Zelf aan de slag? Klik hier.
 
Wist je dat...
… het gezonde voedingsbeleid (afspraken over eten & drinken) van een Gezonde School op twee  A4’tjes past? Het Voedingscentrum heeft dit gezonde voedingsbeleid goedgekeurd.
… je Cunie, Mieke, Mea en Irene altijd kunt bellen bij vragen over kinderen met (dreigend) overgewicht en motorische achterstand?
… je de naschoolse activiteit ZaansFit op school nu ook onder lestijd kunt aanvragen?
… er heerlijke verantwoorde traktaties bestaan? 
… middelbare scholen in de rij staan voor een Gezondere Schoolkantine Schaal
 
Agenda:
* 4 juni: Inspiratiebijeenkomst JOGG-Zaanstad. Voor alle professionals en betrokkenen die werken met kinderen en gezinnen. 
* buurtfeesten en –activiteiten georganiseerd door het lokale Sociale wijkteam en Jeugdteam (kijk op hun Facebookpagina)
* 4 t/m 7 juni lopen de kinderen uit Zaanstad de Avond4Daagse op water en fruit!

* 23 juli t/m 10 augustus: Zaanse zomerschool (voor PO)
* waarschijnlijk 27 t/m 29 augustus: ZaansFit AZ Zomerkamp voor kinderen van 8 t/m 14 jaar die op gezond gewicht willen komen. Zodra locatie en datum bekend is worden jullie gemaild!
* Elke dag: gratis sporten en bewegen voor kinderen vanaf zes jaar onder begeleiding van Sportbedrijf Zaanstad.
 
Colofon:
JOGG-Zaanstad
p/a GGD Zaanstreek-Waterland
Vurehout 2, 1507 EC Zaandam
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam
T 075-6519225
E info@joggzaanstad.nl
W www.joggzaanstad.nl
Redactie:
Christine Eggenkamp-Vink
Annemijn Berghuis
Annelijn de Ligt
Tom Moons
Johan Koehoorn
Aanmelden  |  Afmelden