Lees online.
Nieuwsbrief JOGG-Zaanstad
mei 2018 - Editie Gezondheidsnetwerken
Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen rond de ketenaanpak en gezondheidsnetwerken in Zaanstad. Heb je vragen, wensen of hulp nodig? Neem contact op met Annelijn de Ligt, adeligt@ggdzw.nl of 06-11650090.
Uitnodiging: Inspiratiebijeenkomst 'Samen voor een gezonde omgeving' - 4 juni
Speciaal voor jullie organiseren we deze middag met verdiepende workshops en de mogelijkheid om elkaar weer te ontmoeten. Wil je: leren hoe je die ene moeder het beste kan aanspreken en motiveren? Weten wat de ketenaanpak overgewicht nu precies inhoudt? Of hoe je inwoners nog meer kunt betrekken bij een gezonde omgeving? Laat je inspireren en schrijf je nu in voor de inspiratiebijeenkomst op 4 juni! Er is ook een lekkere maaltijd en tijd om ervaringen uit te wisselen.
 
 
In gesprek over een gezonde leefstijl: volg gratis een training op maat
Veel (zorg)professionals vinden het lastig om over leefstjil en gewicht te praten. Het Sociale Wijkteam Zaandam Zuid is hierin getraind. Casemanager Wolter Fischer: "We hebben goede handvatten gekregen om op een respectvolle manier het gesprek aan te gaan over leefstijl en gewicht, zonder vooroordelen. Als sociaal werker hebben wij de mogelijkheid om met buurtbewoners in gesprek te gaan over de verschillende leefgebieden. Het bespreken van de leefstijl van een cliënt is vaak een gevoelig onderwerp. Toch is het van groot belang om fysieke en geestelijke ongemakken te verminderen." Ook een gratis training op maat volgen? Mail of bel: adeligt@ggdzw.nl of 06-11650090.
 
Centrale Zorgverleners begeleiden 200 gezinnen naar gezond gewicht!
Heb je als professional hulp nodig om met gezinnen aan een gezonde leefstijl te werken? Neem dan contact op met Centrale Zorgverleners Cunie, Mieke, Mea of Irene. Dit zijn jeugdverpleegkundigen bij GGD Zaanstreek-Waterland die een centrale rol hebben in de aanpak van overgewicht. Lees op de JOGG-website hoe zij jou kunnen helpen. Dankzij jullie doorverwijzingen worden nu bijna tweehonderd gezinnen begeleid naar een gezond gewicht. Met goed resultaat: kinderen zitten lekkerder in hun vel en ouders krijgen meer vertrouwen. Doordat professionals de Centrale Zorgverleners steeds beter weten te vinden en het drukker wordt, krijgt Zaanstad er een vijfde Centrale Zorgverlener bij.
 
Wist je dat...
...de aanpak gezond gewicht in Zaanstad wordt ingericht volgens het landelijke model 'Ketenaanpak voor kinderen met overgewicht en obesitas'? Luister naar het interview met landelijk projectleider Jutka Halberstadt, universitair docent kinderobesitas aan de VU.
...Nurten Cevik van obs de Spiegel in het Noord-Hollands Dagblad vertelt hoe ze 'haar gezin verloste van de overtollige kilo's'?
...Sevda Bahtiyar onze vrijwilliger is? Zij helpt JOGG-Zaanstad met de ontwikkeling van beeldmaterialen voor laaggeletterden, ZaansFit en administratieve klussen.
...inwoners uit Zaanstad Zuidoost tips hebben voor alle professionals die werk wil maken van gezond opvoeden?
 
Agenda:
* 4 juni: Inspiratiebijeenkomst JOGG-Zaanstad. Voor alle professionals en betrokkenen die werken met kinderen en gezinnen.
* 4 t/m 7 juni: Avond4Daagse met fruit, water en Druppie.
* 27 t/m 29 augustus (onder voorbehoud): ZaansFit AZ Zomerkamp voor kinderen van 8 t/m 14 jaar die op gezond gewicht willen komen. Meer info en aanmelden via zaansfit@az.nl.
* Elke dag: gratis sporten en bewegen voor kinderen vanaf zes jaar onder begeleiding van Sportbedrijf Zaanstad.
* Op aanvraag en op maat: training in gesprek over een gezonde leefstijl.
 
Colofon:
JOGG-Zaanstad
p/a GGD Zaanstreek-Waterland
Vurehout 2, 1507 EC Zaandam
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam
T 075-6519225
E info@joggzaanstad.nl
W www.joggzaanstad.nl
Redactie:
Christine Eggenkamp-Vink
Annemijn Berghuis
Annelijn de Ligt
Tom Moons
Johan Koehoorn
Aanmelden  |  Afmelden