Lees online.
Nieuwsbrief JOGG-Zaanstad
december 2018 - Editie voor onderwijs en kinderopvang
Naast de algemene nieuwsbrief JOGG-Zaanstad sturen wij 4 maal per jaar deze 'Onderwijs en kinderopvang'-editie, met nieuwtjes speciaal bestemd voor kinderopvang, scholen en andere geïnteresseerden.
45 blije kinderen op het ZaansFit AZ Zomerkamp
Drie dagen voetballen bij AZ, spelletjes, gezond eten en heel veel plezier. De 4e editie van het ZaansFit AZ Zomerkamp was weer een succes! Speciaal georganiseerd voor kinderen (8-14 jaar) uit Zaanstad die op gezond gewicht willen komen. Het is een samenwerking tussen Voetbalclub AZ, Sportbedrijf Zaanstad en Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG-)Zaanstad. Lees hier het verslag met foto's en bekijk hier de uitzending op RTV Zaanstreek.
 
Wordt jouw school de volgende Gezonde School?
In Zaanstad zijn al 14 basisscholen, 1 middelbare school en het ROC Gezonde Scholen. 22 scholen zijn bezig het vignet te behalen. Wist je dat de GGD langs kan komen om jullie te ondersteunen? Dat er stimuleringsbudget is à €500 en gratis materialen, zoals het Les je dorst lespakket? Meer info of budget aanvragen kan bij Anne van Deuren op gezondeschool@ggdzw.nl.
 
Moestuinen groot succes
Met dank aan Zonnatura hebben ruim 160 peuters van 9 Zaanse voorscholen de afgelopen maanden hun eigen groente, fruit en bloemen gekweekt. "De kinderen vonden het heel leuk! Zaaien, water geven, zien groeien, proeven, de zonnebloem opmeten", aldus PM-er Nancy van Peuteropvang In 't veld. "Ik heb geen groene vingers, maar het was heel makkelijk om te doen", aldus PM-er Simone van Peuterspelen Paus Joannes. Volgend jaar ook aan de slag met een eigen moestuin op de peuteropvang? Bel of mail Annemijn Berghuis, 06-41272924/info@joggzaanstad.nl.
 
Wist je dat...
… jullie gezonde voedingsbeleid op twee A4’tjes past? Handig om in de nieuwsbrief te versturen en in de klas op te hangen.
… er verpleegkundigen bestaan die jou (telefonisch) kunnen adviseren om een kind met overgewicht te helpen. Bel of mail één van de centrale zorgverleners.
… de gratis ZaansFit cursus bijna start? Plezier, bewegen en bewustwording staan voorop. Het is speciaal voor kinderen met overgewicht en hun ouders.
... jullie leerlingen gratis mogen komen sporten en bewegen (vanaf 6 jaar) bij hun in de wijk, onder begeleiding van Sportbedrijf Zaanstad.
... basisscholen zich van 3 t/m 14 september kunnen inschrijven voor het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma.
 
Nieuwe privacyrichtlijnen
U ontvangt deze e-mail omdat u bent geabonneerd op onze JOGG-Zaanstad nieuwsbrief. Op 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in gegaan. Hiermee veranderen de regels over het gebruik van (persoons)gegevens. Wij willen u er op wijzen dat indien u geen prijs meer stelt op het ontvangen van deze nieuwsbrief, u zich hier kunt afmelden. In elke nieuwsbrief die u van ons ontvangt vindt u overigens een afmeldmogelijkheid. Bent u tevreden over hoe wij u informeren dan hoeft u niets te doen. In onze privacyverklaring leggen wij uit hoe uw gegevens worden verwerkt.
 
Colofon:
JOGG-Zaanstad
p/a GGD Zaanstreek-Waterland
Vurehout 2, 1507 EC Zaandam
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam
T 075-6519225
E info@joggzaanstad.nl
W www.joggzaanstad.nl
Redactie:
Christine Eggenkamp-Vink
Annemijn Berghuis
Annelijn de Ligt
Tom Moons
Johan Koehoorn
Aanmelden  |  Afmelden