Lees online.
Nieuwsbrief JOGG-Zaanstad
maart 2019
Editie voor iedereen die zich inzet voor een gezonde omgeving voor kinderen en hun ouders
Uitnodiging: Inspiratie-bijeenkomst 'Beweeg je mee?' op 8 april
Wil je: zien hoe de hersenen reageren op langdurige stress, leren welke woorden je juist wel en niet moet gebruiken als je met kinderen over hun leefstijl praat en leren hoe je ouderbetrokkenheid vergoot? Laat je inspireren en schrijf je nu in! Inclusief een lekkere maaltijd en tijd om ervaringen uit te wisselen met ruim 100 collega`s.
 
Jeugdjournaal filmt Zaanse Ruben en Max


Zaanse Ruben en Max zijn met succes geholpen door centrale zorgverleners; jeugdverpleegkundigen gespecialiseerd in de aanpak van overgewicht. Bekijk hun verhaal op het NOS Jeugdjournaal (vanaf 12.15 minuten). Onderzoeker Jutka Halberstadt legt uit dat factoren zoals armoede en stress ook van invloed kunnen zijn op het gewicht.
 
Hulpmiddel om buitenspelen te stimuleren - nu te bestellen
We hebben een beeldverhaal gemaakt met als doel laaggeletterde ouders te motiveren hun kind(eren) meer buiten te laten spelen. Professionals kunnen dit samen met ouder lezen of mee naar huis geven. Het is onder andere ontwikkeld door en getest onder ouders uit de doelgroep. Gratis te bestellen bij Annelijn via info@joggzaanstad.nl.
 
Verder kijken dan de kilo's
Wie ben je en wat veroorzaakt je gedrag? In plaats van: wat eet je? Zo kijken we in Zaanstad naar kinderen boven gezond gewicht. Samen met nog 7 gemeenten ontwikkelden we de Ketenaanpak Overgewicht & Obesitas bij kinderen. Nieuw daarin is dat de Zaanse professionals meer de leefomstandigheden bespreken, in plaats van alleen de kilo's en de oplossingen. Moeder Nurten vertelt in een interview met RTL nieuws hoe de Zaanse aanpak haar gezin hielp.
 
Wist je dat...
...PO en VO scholen zich kunnen inschrijven voor €3.000 Ondersteuningsaanbod Gezonde School?
...er verpleegkundigen bestaan die jou (telefonisch) kunnen adviseren om een kind met overgewicht te helpen? Bel of mail één van de centrale zorgverleners.
...de gratis ZaansFit cursus bijna start? Speciaal voor kinderen & jongeren met overgewicht en hun ouders. Meer informatie en aanmelden kan via www.zaansfit.nl.
...je op https://jogg.zaanstad.nl/professionals alle nuttige informatie over het thema gezond gewicht kan vinden?
 
Colofon:
JOGG-Zaanstad
p/a GGD Zaanstreek-Waterland
Vurehout 2, 1507 EC Zaandam
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam
T 075-6519225
E info@joggzaanstad.nl
W www.joggzaanstad.nl
Redactie:
Christine Eggenkamp-Vink
Annemijn Berghuis
Annelijn de Ligt
Tom Moons
Johan Koehoorn
Aanmelden  |  Afmelden