Lees online.
Nieuwsbrief JOGG-Zaanstad
juni 2019 - Editie voor onderwijs en kinderopvang
€2.000 subsidie voor voedseleducatie

Vanaf 2 september kunnen po- en vo-scholen landelijk subsidie aanvragen voor o.a. excursies, gastlessen, erkende interventies, moestuinactiviteiten, kooklessen voor max. €2.000. Check de info op de subsidiepagina van Jong Leren Eten, met de matrix voor alle opties. Kinderopvang maken kans op €500 per locatie. En...op = op! Overzicht voedseleducatie
 
Peuters eten sneller groente als ze het zelf verzorgen
Door Zonnatura zijn ruim 160 peuters op 9 Zaanse voorscholen hun eigen groente, fruit en bloemen aan het kweken. "De kinderen vinden het heel leuk! Zaaien, water geven, zien groeien, proeven, de zonnebloem opmeten", vertelt pedagogisch medewerker Nancy van Peuteropvang In 't veld van Babino. "Ik heb geen groene vingers, maar het was heel makkelijk om te doen", aldus pedagogisch medewerker Simone van Peuterspelen Paus Joannes van de TintelTuin. Ook aan de slag met je eigen moestuin op de peuteropvang? Vraag subsidie aan bij Jong Leren Eten
 
Subsidie voor watertappunten po

In september kunnen bassischolen aangeven of zij gebruik willen maken van de subsidieregeling voor de aanschaf en het onderhoud van een watertappunt op het schoolplein. De regeling bestaat uit een tegemoetkoming van 75% van de kosten met een maximum bedrag van € 2.000,- per schoollocatie. De regeling begint met een belangstellingregistratie, bij inschrijving gelden toekenningscriteria. Het programma Gezonde School en JOGG bereiden op dit moment de subsidieregeling watertappunten voor. Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuws over deze regeling? Abonneer je dan op de Nieuwsbrief Gezonde School. Via deze nieuwsbrief maken ze de subsidieregeling bekend.
 
Rabo AZ foodtour

 
In het overzicht voedseleducatie staan veel gratis lesprogramma`s. Vergeet je niet nu al in te schrijven voor bijvoorbeeld:
De Rabo AZ foodtour (vol=vol) is een compleet interactief lesprogramma voor groepen 7 en 8 waarin voedsel en gezonde voeding centraal staat. Elke les behandelt een actueel voedsel- of gezondheidsthema. Met filmpjes van AZ-spelers, trainers en voedingsdeskundigen krijgt de klas de lesstof gepresenteerd. Vervolgens voeren de leerlingen de opdrachten uit, vastgelegd in vlogs, waarmee ze kans maken op een Foodclinic bij AZ.
 
Tip: Inspiratie voor Themaweek Gezonde leefstijl
Op zoek naar inspiratie naast bovenstaande activiteiten? Kijk op Lesinspiratie voor het po en Lesinspiratie voor op het vo. Werk bijvoorbeeld samen met je gymdocent.
 
Test: Hoe gezond is jouw kinderopvang?
Kinderopvangorganisaties doen al veel aan gezondheid. Wat doet uw locatie allemaal al aan een gezonde leefstijl van kinderen? Vul de test 'Hoe gezond is jouw kinderopvang?' in. De uitslag biedt u vervolgens inspiratie en concrete tips wat u nog meer kunt doen.
 
Agenda:
 
Colofon:
JOGG-Zaanstad
p/a GGD Zaanstreek-Waterland
Vurehout 2, 1507 EC Zaandam
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam
T 075-6519225
E info@joggzaanstad.nl
W www.joggzaanstad.nl
Redactie:
Christine Eggenkamp-Vink
Annemijn Berghuis
Annelijn de Ligt
Tom Moons
Johan Koehoorn
Aanmelden  |  Afmelden