Lees online.
Nieuwsbrief JOGG-Zaanstad
augustus 2019
Editie voor iedereen die zich inzet voor een gezonde omgeving voor kinderen en hun ouders
Drankenborden in heel Zaanstad, vraag hem nu aan!
Je ziet ze op steeds meer plekken: de drankenborden van JOGG-Zaanstad. Hierop zie je hoeveel suiker er zit in de verschillende pakjes, blikjes en flesjes. Ook huisarts Hanneke Verlinden heeft het bord nu in haar spreekkamer hangen. “Zowel kinderen als ouders  verbazen zich over de hoeveelheid suiker in de drankjes. Ze beginnen er vaak zelf over, dat maakt het gesprek voor mij makkelijk. ”  Wil je ook zo’n gratis drankenbord? Mail info@joggzaanstad.nl.
 
ZaansFit kamp en start nieuwe cursussen
Het 3-daagse sportkamp ZaansFit AZ Zomerkamp was een groot succes. Kijk hier het filmpje voor een korte impressie.
De gratis ZaansFit cursussen starten vanaf dit najaar weer. Speciaal voor kinderen en jongeren met overgewicht en hun ouders. Meer informatie en aanmelden kan via www.zaansfit.nl.
Kinderen met overgewicht uit Poelenburg en omgeving  kunnen vanaf 18 september elke woensdag van 15:30 tot 17:00 mee sporten en bewegen in gymzaal de Weer o.l.v. Sportbedrijf Zaanstad. Leeftijd: 8 tot 12 jaar. Aanmelden kan via info@joggzaanstad.nl.
 
Steeds meer watertappunten in Zaanstad

Heb je de watertappunten op de stations in Zaanstad al uitgeprobeerd? In Westpark Saendelft staat ook een watertappunt, dankzij een jongere uit de wijk. Een mooie samenwerking tussen de jongere, Straathoekwerk en het Sociale wijkteam. Terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam, hingen de jongerenwerker en straathoekwerker de vlaggetjes op voor de feestelijke opening.
 
Boekentip: Knap voor een dik meisje
JOGG-Zaanstad mocht de jeugdartsen- en verpleegkundigen van GGD Zaanstreek-Waterland scholen. Dat deden we graag, met medewerking van Tatjana Almuli, ervaringsdeskundige en auteur van het boek 'Knap voor een dik meisje'. Zij deelde hoe zij als jong kind gevraagd en ongevraagd werd aangesproken op haar gewicht. Ze probeerde alles om af te vallen, zelfs deelname aan het TV-programma `Obese`, maar nooit met blijvend resultaat.  Zij leerde om te focussen op een gezonde leefstijl en geluk in plaats van de kilo's. En dat is waar het uiteindelijk om draait. Gezond en gelukkig opgroeien, dat wensen wij alle kinderen in Zaanstad toe! 
 
Wist je dat...
… er bijna elke dag gratis sporten en bewegen in de wijk is voor kinderen vanaf zes jaar, onder begeleiding van Sportbedrijf Zaanstad?
… we graag een training in gesprek over een gezonde leefstijl geven aan jou en je collega’s? Mail bij interesse naar adeligt@ggdzw.nl
… een begeleider voor kinderen met obesitas en hun ouders helpt tegen overgewicht, maar de financiering nog een hele zoektocht is? Lees dit artikel in het Parool.
… er naast Zaanstad nu ook in Oostzaan, Wormerland, Landsmeer en Edam-Volendam opgeleide begeleiders zijn die de ondersteuning van gezinnen naar een gezonde leefstijl coördineren? Ze zijn via hetzelfde mailadres bereikbaar: centralezorgverlener@ggdzw.nl
… BN-er Juvat Westendorp de opening doet van de Mini Dam tot Damloop op 22 september?  Ook mascotte Druppie is er weer bij!
 
Colofon:
JOGG-Zaanstad
p/a GGD Zaanstreek-Waterland
Vurehout 2, 1507 EC Zaandam
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam
T 075-6519225
E info@joggzaanstad.nl
W www.joggzaanstad.nl
Redactie:
Christine Eggenkamp-Vink
Annemijn Berghuis
Annelijn de Ligt
Tom Moons
Johan Koehoorn
Aanmelden  |  Afmelden