Lees online.
Nieuwsbrief JOGG-Zaanstad
november 2019
Editie voor iedereen die zich inzet voor een gezonde omgeving voor kinderen en hun ouders.
Training `In gesprek over gezonde leefstijl`
In gesprek gaan over gezonde leefstijl is niet makkelijk. Om dit te leren, bieden wij Zaanse professionals kosteloos de training ‘In gesprek over een gezonde leefstijl’ aan. Er zijn nog 4 plekken vrij. De zes brugfunctionarissen van de basisscholen gaan deze training dan ook volgen. Interesse? Kijk voor meer info en inschrijven op www.joggzaanstad.nl.
 
Gezond op weg in Kogerveld
Gezond opgroeien gaat lang niet altijd vanzelf. Een sterk netwerk van professionals en bewoners  rond gezinnen, leidt tot betere signalering en doorverwijzing. Zo kunnen  problemen sneller worden aangepakt. Om dat te bereiken is in Kogerveld  het 6e Zaanse netwerk opgericht met 20 lokale betrokkenen. Zij bepalen samen de belangrijkste verbeterpunten en acties. Een voorbeeld daarvan is het Ouder & Kind café dat binnenkort start. Alleenstaande ouders bleken behoefte te hebben  aan een ontmoetingsplek in de wijk waar ze ervaringen kunnen uitwisselen. Ook aansluiten? Meer informatie en aanmelden.
 
Gezondere Sportkantine

Wil jij in jouw sportkantine ook een gezondere keuze? De Team-Fit coach helpt je vereniging gratis naar een gezondere kantine waarbij klanten, bezoekers en boekhouder tevreden zijn. Met kleine stapjes wordt de vereniging geholpen, met veel aandacht voor vragen en het omgaan met weerstand. Volleybal Vereniging VV Zaanstad ging al aan de slag. Resultaat: een betere omzet en veel leden die blij zijn met het gezondere aanbod! Sportbedrijf Zaanstad gaat aan de slag met hun zes kantines. Ook aan de slag? Mail dan snel!
 
Op supermarkt safari met je klas
1e jaars leerlingen van Compaen vmbo gingen in de supermarkt op safari. Quizvragen maakten hen iets bewuster van de gezondere keuze. `21 ingrediënten in het frikandelbroodje? En maar 5 namen die ik ken, dat is gek.`
Tieners hebben meer vrijheid om te eten en drinken wat zij willen dan jonge kinderen. Maar juist voor hen is het weerstaan van ongezonde verleidingen extra moeilijk, omdat de ‘disciplinespier’ in de hersenen nog niet helemaal ontwikkeld is. Ook met je klas op safari? Mail info@joggzaanstad.nl
 
Wist je dat...
…er al 17 Gezonde Scholen zijn in Zaanstad? De GGD kan scholen gratis ondersteunen.
…er nieuwe cursussen ZaansFit starten? Speciaal voor kinderen met overgewicht én hun ouders.
…er het hele jaar door een instroomgroep ZaansFit loopt?
… er bijna elke dag gratis sporten en bewegen in de wijk is voor kinderen vanaf zes jaar, onder begeleiding van Sportbedrijf Zaanstad?
… er naast Zaanstad nu ook in Oostzaan, Wormerland, Landsmeer en Edam-Volendam ook Centrale Zorgverleners zijn? Die gezinnen thuis ondersteunen.
 
Colofon:
JOGG-Zaanstad
p/a GGD Zaanstreek-Waterland
Vurehout 2, 1507 EC Zaandam
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam
T 075-6519225
E info@joggzaanstad.nl
W www.joggzaanstad.nl
Redactie:
Annemijn Berghuis
Annelijn de Ligt
Christine Eggenkamp-Vink
Tom Moons
Aanmelden  |  Afmelden