GGD Zaanstreek Waterland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
GGD Zaanstreek Waterland
  |  online weergeven
jaargang 1 | nummer 1 | januari 2020
 
Nieuwsbrief Jeugd 0-4 jaar
 
Nieuwe nieuwsbrief
Dit jaar start GGD Zaanstreek-Waterland met deze nieuwe nieuwsbrief over allerlei onderwerpen die de kinderen van 0 tot 4 jaar aangaan. Zoals Gezonde Kinderopvang, Veilig Thuis en gezond gewicht. De nieuwsbrief Jeugd 0-4 verschijnt 6 keer per jaar.
Voorheen kreeg u  een of meer nieuwsbrieven met deze informatie. Wij hebben de informatie nu per leeftijdscategorie voor u gebundeld. Bent u (niet) meer geïnteresseerd? Dan kunt u zich onderaan afmelden voor deze nieuwsbrief.
Veel leesplezier!
 
 
 
 
Structureel werken aan een gezonde leefstijl
Gezonde Kinderopvang is een praktische werkwijze, die kinderopvangorganisaties helpt om structureel en integraal te werken aan een gezonde leefstijl. 
 
» Lees verder
 
 
 
Subsidie 'Lekker naar Buiten'
Opgeleid tot coach Gezonde Kinderopvang met de train-de-trainercursus Een Gezonde Start? Dan kunt u nu een subsidie van maximaal 500 euro aanvragen.
 
» Lees verder
 
 
 
Wie en wat kunt u dit jaar van inspectie kinderopvang verwachten?
De medewerkers van inspectie kinderopvang (Toezicht) bezoeken voor de gemeenten alle kindercentra voor een jaarlijkse inspectie in het kader van de Wet kinderopvang.
 
» Lees verder
 
 
 
Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling
Vele beroepsgroepen in de zorg en het onderwijs zijn verplicht te werken met de meldcodehuiselijk geweld en kindermishandeling. Wilt u uw kennis over de aangescherpte meldcode even opfrissen?
 
» Lees verder
 
 
 
Veel aandacht voor gezond opgroeien in leefomgeving
Bijna alle gemeenten in Zaanstreek-Waterland zijn aan de slag om een leefomgeving te creëren die uitnodigt tot gezond gedrag. Middels de Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG-)aanpak en project Gezond Opgroeien.
 
» Lees verder
 
 
 
Cursussen en trainingen over opvoeden en opgroeien
Wilt u themabijeenkomst voor ouders over een bepaald thema organiseren? Bijvoorbeeld over voorlezen, opvoeden, slapen, zindelijkheid?
 
» Lees verder
 
 
 
Samen op weg naar een Rookvrije Generatie
Ieder kind moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. Iedereen kan meehelpen: lokale en landelijke organisaties, bedrijven, overheden en particulieren. Ook de kinderopvang dus!
 
» Lees verder
 
 
 
Doe mee met 30dagengezonder; uitdaging of een makkie?
Via de actie ‘30dagengezonder’ dagen we in maart 2020 iedereen in onze regio uit om in actie te komen voor hun gezondheid. Gaat u de uitdaging aan?
 
» Lees verder
 
 
 
Netwerkbijeenkomst Veilig Thuis 2019
In het kader van de Week tegen Kindermishandeling hield Veilig Thuis op 21 november haar jaarlijkse netwerkbijeenkomst in P3 in Purmerend.
 
» Lees verder
 
 
 
Agenda
* 26 mei Inspiratiebijeenkomst JOGG-Zaanstad van 14:30-19:30 uur. Save the date! Op de hoogte blijven? Mail info@joggzaanstad.nl.
 
 
Colofon
Adresgegevens
GGD Zaanstreek-Waterland
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam
T: (0900) 254 54 54
E: communicatie@ggdzw.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter Twitter Twitter
Redactie
Anne van Deuren (Gezondheidsbevordering)
Annemijn Berghuis (JOGG Zaanstad)
Claudia Ris (Communicatie)
Marieke Laan (Jeugdgezondheidszorg)
 
Marjon Bartelds (Communicatie)
Michelle Wennekers (Epidemiologie)
Nienke Huizenga (Toezicht)
Sarah Prins (Veilig Thuis)
 
E-mail opties