GGD Zaanstreek Waterland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
GGD Zaanstreek Waterland
  |  online weergeven
jaargang 1 | nummer 1 | januari 2020
 
Nieuwsbrief Jeugd 4-12 jaar
 
Nieuwe nieuwsbrief
Dit jaar start GGD Zaanstreek-Waterland met deze nieuwe nieuwsbrief over allerlei onderwerpen die de kinderen van 4 tot 12 jaar aangaan. Zoals Gezonde school, Veilig Thuis en gezond gewicht. De nieuwsbrief Jeugd 4-12 komt 6x per jaar uit.
Voorheen kreeg u een of meer nieuwsbrieven met deze informatie. Wij hebben de informatie nu per leeftijdscategorie voor u gebundeld. Bent u (niet) meer geïnteresseerd? Dan kunt u zich onderaan afmelden voor deze nieuwsbrief.
Veel leesplezier!
 
 
 
Wie en wat kunt u dit jaar van inspectie kinderopvang verwachten?
De medewerkers van inspectie kinderopvang (Toezicht) bezoeken voor de gemeenten alle kindercentra voor een jaarlijkse inspectie in het kader van de Wet kinderopvang.
 
» Lees verder
 
 
 
Cursussen en trainingen over opvoeden en opgroeien
Wilt u een ouderavond over een bepaald thema organiseren? Bijvoorbeeld over mediawijsheid, cyberpesten, regels en grenzen, opvoeden in 2 culturen, naar het voortgezet onderwijs?
 
» Lees verder
 
 
 
Tandenpoetsles voor groep 4
Meld uw groep 4 nu vast aan voor Trammelant in tandenland, een klassikale tandenpoetsinstructie. En GGD-medewerker geeft deze les.
 
» Lees verder
 
 
 
Lesgeven over relaties en seksualiteit
Wat gebeurt er in de puberteit? Hoe komt een baby in de buik? Wat is respect? Kinderen hebben vragen over relaties en seksualiteit.
 
» Lees verder
 
 
 
Gratis: voedseleducatie groep 1 t/m 8
Door te proeven, ruiken, voelen, horen en kijken leren kinderen spelenderwijs over eten. ‘Chef!’ is het gratis online lesportaal met alle interactieve lessen en activiteiten van Smaaklessen en EU-Schoolfruit.
 
» Lees verder
 
 
 
Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling
Vele beroepsgroepen in de zorg en het onderwijs zijn verplicht te werken met de meldcodehuiselijk geweld en kindermishandeling. Wilt u uw kennis over de aangescherpte meldcode even opfrissen?
 
» Lees verder
 
 
 
Veel aandacht voor gezond opgroeien in leefomgeving
Bijna alle gemeenten in Zaanstreek-Waterland zijn aan de slag om een leefomgeving te creëren die uitnodigt tot gezond gedrag. Middels de Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG-)aanpak en project Gezond Opgroeien.
 
» Lees verder
 
 
 
Samen op weg naar een Rookvrije Generatie
Zien roken, doet roken. De helft van alle rokers rookte zijn eerste sigaret op het schoolplein. Vanaf 2020 moeten schoolterreinen volgens de wet rookvrij zijn.
 
» Lees verder
 
 
 
Doe mee met 30dagengezonder; uitdaging of een makkie?
Via de actie ‘30dagengezonder’ dagen we in maart 2020 iedereen in onze regio weer uit om in actie te komen voor hun gezondheid. Ook scholen! Gaan jullie de uitdaging aan?
 
» Lees verder
 
 
 
Gezondere keuzes in je sportkantine
Wilt u  ook een gezondere keuze in uw sportkantine? De Team-Fit coach helpt uw vereniging gratis naar een gezondere kantine waarbij klanten (en boekhouder) tevreden zijn.
 
» Lees verder
 
 
 
Netwerkbijeenkomst Veilig Thuis 2019
In het kader van de Week tegen Kindermishandeling hield Veilig Thuis op 21 november haar jaarlijkse netwerkbijeenkomst in P3 in Purmerend.
 
» Lees verder
 
 
 
Agenda

* Januari en Februari (Zaandam) ZaansFit cursus voor kinderen van 6-12 jaar die op gezond gewicht willen  
   komen, samen met hun ouder(s). Kijk hier voor meer informatie en startdata zie www.zaansfit.nl.
* 16 t/m 20 maart Week van de Lentekriebels
* 26 mei Inspiratiebijeenkomst JOGG-Zaanstad van 14:30-19:30 uur. Save the date!
  
Op de hoogte blijven? Mail info@joggzaanstad.nl.
*
Hele jaar door (Zaandam) ZaansFit beweeggroepen voor kinderen van 8-12 jaar en tieners op het VO die op        gezond gewicht willen komen, maar voor wie de cursus nog niet start. Kijk hier voor veer informatie en startdata. 
* Hele jaar door  (Zaanstad): 
Gratis sportactiviteiten in de wijk (vanaf 7 jaar) door Sportbedrijf Zaanstad onder leiding van sport buurtwerkers. Volg ze op Facebook.
 

 

 
 
Colofon
Adresgegevens
GGD Zaanstreek-Waterland
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam
T: (0900) 254 54 54
E: communicatie@ggdzw.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter Twitter Twitter
Redactie
Anne van Deuren (Gezondheidsbevordering)
Annemijn Berghuis (JOGG Zaanstad)
Claudia Ris (Communicatie)
Marieke Laan (Jeugdgezondheidszorg)
 
Marjon Bartelds (Communicatie)
Michelle Wennekers (Epidemiologie)
Nienke Huizenga (Toezicht)
Sarah Prins (Veilig Thuis)
 
E-mail opties