Veilig Thuis
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Veilig Thuis
Veilig Thuis

Nieuwsbrief Veilig Thuis, maart 2020

  |  online weergeven
jaargang 6 | nummer 1 | maart 2020
 
Nieuwsbrief Veilig Thuis, maart 2020
Beste collega's,

Dit is de eerste Veilig Thuis Zaanstreek-Waterland nieuwsbrief van het nieuwe jaar. Naast een bericht over Veilig Thuis is er veel informatie over trainingen en congressen.
 
Hoge werkdruk Veilig Thuis
De toename van adviesvragen en meldingen bij Veilig Thuis, de aangescherpte Meldcode en het aangepaste Handelingsprotocol hebben tot een hoge werkdruk en wachtlijsten geleid.
 
» Lees verder
 
 
 
Nieuwe e-learning voor medewerkers lokale teams

Augeo heeft een gloednieuwe e-learning training voor medewerkers van lokale teams over het werken met de Meldcode. Deelname kost 2-3 uur en start via deze link. De training sluit aan bij de nieuwe door de VNG vastgestelde Kwaliteitskader: Werken aan veiligheid voor lokale (wijk-) teams.
 
De volgende punten komen aan bod:

 
» Lees verder
 
 
 
E-learning voor vrijwilligers over het signaleren van ouderenmishandeling

Movisie heeft een nieuwe training voor vrijwilligers die regelmatig, ook in de thuissituatie, te maken hebben met ouderen. Tijdens de training leer je signalen te herkennen en oefen je met een paar herkenbare voorbeeldsituaties over het zien van ouderenmishandeling. Meer informatie via deze link. De training duurt ongeveer 20 minuten en is gratis.

 
» Lees verder
 
 
 
Congres Veerkracht
Op 19 maart is er in Utrecht een congres  over veerkracht.
Veerkracht is het vermogen van mensen om psychologische, sociale, culturele en fysieke hulpbronnen aan te spreken als ze (ernstige) tegenslag ervaren. Bijvoorbeeld na het overlijden van een kind of partner, een relatiebreuk, huiselijk geweld of ander psychotrauma.
Als hulpverleners hebben we hier ook een belangrijke rol in. Dit congres belicht manieren waarop beroepskrachten mensen hierin bij kunnen staan.
 
» Klik hier voor meer infomatie.
 
 
 
Congres Geweld Achter de voordeur
Op dinsdag 14 april organiseert Medilex in Amersfoort het congres Geweld Achter de Voordeur. In de ochtend gaat het over samenwerken in de keten, Veilig Thuis als samenwerkingspartner en informatie-uitwisseling in de keten. ‘s Middags zijn er workshops over verschillende vormen van huiselijk geweld.
 
» Klik hier voor meer informatie
 
 
 
Colofon
Adresgegevens
Veilig Thuis Zaanstreek-Waterland
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam

Redactie
Sarah Prins
Nelleke Kooij
Voor opmerkingen en vragen over de nieuwsbrief kunt u mailen naar secretariaatveiligthuis@ggdzw.nl o.v.v. Redactie Nieuwsbrief Veilig Thuis. Veilig Thuis Zaanstreek-Waterland is onderdeel van GGD Zaanstreek-Waterland.
Twitter Volg ons nu op Twitter via @GGDZW
www.veiligthuiszw.nl
 
E-mail opties