GGD Zaanstreek Waterland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
GGD Zaanstreek Waterland
  |  online weergeven
jaargang 1 | nummer 4 | juni 2020
 
Nieuwsbrief Jeugd 12-18 jaar
 
Inleiding
In deze laatste nieuwsbrief voor de zomervakantie besteden we aandacht aan uiteenlopende onderwerpen. Zoals de eikenprocessierups, meisjesbesnijdenis en de rookvrije generatie. U leest ook over de bekendmaking van de regionale cijfers van de Gezondheidsmonitor Jeugd.
We zijn op de Centrum voor Jeugd en Gezin en Centrum Jong locaties gestart met het inenten van 14-jarigen met de Meningokokken ACWY. Doordat de groepsvaccinatie niet door kon gaan, prikken we de jongeren nu op afspraak.

Tot slot wensen wij u een hele fijne zomervakantie!
 
 
 
Testen op corona
Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus. Maak een afspraak om u te laten testen via tel. 0800-1202. Afspraken voor kinderen tussen de 0 en t/m 11 jaar kunnen ouders alleen maken bij de regionale GGD. In Zaanstreek-Waterland belt u hiervoor naar 075 – 651 83 88. Beide nummers zijn 7 dagen per week bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur.
 
» Lees verder
 
Let op: Eikenprocessierups gesignaleerd
De eikenprocessierups is ook in onze regio gesignaleerd. De brandhaartjes van de rups kunnen binnen een paar uur klachten veroorzaken
 
» Lees verder
 
 
 
Aandacht voor meisjesbesnijdenis in zomerperiode
Veel kinderen kijken uit naar de zomervakantie. Op het moment dat we dit artikel schrijven weten we nog niet of het mogelijk is dat meisjes dan het land van herkomst bezoeken. Maar als dat het geval is lopen ze het risico om hier besneden te worden.
 
» Lees verder
 
 
 
Samen op weg naar een Rookvrije Generatie
Zien roken, doet roken. De helft van alle rokers rookte zijn eerste sigaret op het schoolplein. Vanaf 1 augustus 2020 moeten schoolterreinen volgens de wet rookvrij zijn.
 
» Lees verder
 
 
 
Openbaarmaking regionale cijfers Gezondheidsmonitor Jeugd
Epidemiologie heeft het landelijke Gezondheidsmonitor Jeugd (GM Jeugd) databestand van het RIVM ontvangen waarmee we de analyse per gemeente kunnen maken. Ook zijn de wensen van de meeste beleidsmedewerkers van de gemeenten over de publicatievorm van deze cijfers binnen.
 
» Lees verder
 
 
 
Resultaten 3 jaar ZaansFit
De cursus ZaansFit is een gecombineerde leefstijlinterventie voor kinderen en tieners met overgewicht uit Zaanstad en hun ouders als ondersteuners daarbij. We bekeken de resultaten van de eerste 3 jaar dat deze cursus bestaat.
 
» Lees verder
 
 
 
Agenda
  • 11 september: De dag van de scheiding
 
 
 
 
Colofon
Adresgegevens
GGD Zaanstreek-Waterland
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam
T: (0900) 254 54 54
E: communicatie@ggdzw.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter Twitter Twitter
Redactie
Anne van Deuren (Gezondheidsbevordering)
Annemijn Berghuis (JOGG Zaanstad)
Claudia Ris (Communicatie)
Marieke Laan (Jeugdgezondheidszorg)
 
Marjon Bartelds (Communicatie)
Michelle Wennekers (Epidemiologie)
Nienke Huizenga (Toezicht)
Sarah Prins (Veilig Thuis)
Ilja Geertzen (Infectieziekten)
 
E-mail opties