GGD Zaanstreek Waterland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
GGD Zaanstreek Waterland
  |  online weergeven
jaargang 1 | nummer 2 | juni 2020
 
Nieuwsbrief #2 Nu Niet Zwanger gemeente Zaanstad
Met deze nieuwsbrief informeren we u regelmatig over de ontwikkelingen over het programma Nu Niet Zwanger (NNZ); in de regio en landelijk. In de eerste nieuwsbrief informeerden we u over de start van het programma, gaven we uitleg over NNZ en stel de het regioteam zich voor. Lees deze nieuwsbrief hier terug.


 
 
Het borgen van de NNZ-methodiek met aandachtsfunctionarissen
Om de doelgroep van NNZ goed te bereiken, is het belangrijk dat de NNZ-methodiek geïmplementeerd en geborgd wordt in de betrokken organisaties. Professionals die cliënten begeleiden op diverse levensgebieden bespreken ook het onderwerp kinderwens, seksualiteit en anticonceptie. Om hen hierbij te ondersteunen is de functie van aandachtsfunctionaris (AF) van cruciaal belang. Elke organisatie die aan de slag gaat met NNZ werkt met minimaal twee AF’s. Voordat AF’s starten met hun werkzaamheden voor NNZ volgen zij een door Rutgers ontwikkelde en geaccrediteerde e-learning en een training samen met andere AF’s uit de regio. Eind september/begin oktober vindt de eerste training van AF’s plaats.
 
» Lees verder
 
 
 
Webinar preconceptiezorg op 8 juli
Op woensdagavond 8 juli vindt er een webinar plaats over preconceptiezorg. Tijdens het webinar wordt o.a. aandacht besteed aan het programma NNZ. Het webinar richt zich op professionals uit de geboortezorg, jeugdgezondheidszorg en het sociaal domein. Meld je hier aan.
 
 
 
 
NNZ in de (landelijke) media
 
 
 
 
Vragen en informatie
NNZ richt zich op kwetsbare mannen en vrouwen in de vruchtbare leeftijd die te maken hebben met een opeenstapeling van problemen en beperkingen. Werkt u met deze doelgroep en wilt u in contact komen met het programma NNZ, kennis met ons maken of heeft u vragen over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op via nnz@ggdzw.nl. Kijk voor meer informatie over NNZ op de website van NNZ en in deze infosheet. Bekijk ook het NNZ-inspiratiefilmpje.
 
 
 
 
Nieuwsbrief
Stuur deze nieuwsbrief gerust door aan uw collega’s of netwerkpartners die hier ook interesse in hebben. Zij kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief door een mail te sturen met als onderwerp ‘aanmelden nieuwsbrief’. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich in het colofon afmelden.
 
 
 
 
Colofon
Adresgegevens
GGD Zaanstreek-Waterland
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam
Tel. (0900) 254 54 54
Fax. (075) 616 30 16
Redactie
George Neve
Ilja Geertzen
Joanne Wieringa
Voor opmerkingen en vragen over de nieuwsbrief kunt u mailen naar meldingizb@ggdzw.nl t.a.v. IZB nieuwsbrief
Twitter Volg ons nu op Twitter via @GGDZW
 
E-mail opties