GGD Zaanstreek Waterland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
GGD Zaanstreek Waterland
  |  online weergeven
jaargang 1 | nummer 3 | september 2020
 
Nieuwsbrief #3 Nu Niet Zwanger gemeente Zaanstad
Met deze nieuwsbrief informeren we je regelmatig over de regionale en landelijke ontwikkelingen over het programma Nu Niet Zwanger (NNZ).


 
 
Eerste training voor aandachtsfunctionarissen
Op dinsdag 6 oktober vindt de eerste training van aandachtsfunctionarissen (AF) plaats. Vanuit diverse GGD-onderdelen en andere organisaties (Jeugdteams, Voorzorg, MABZ, straathoekwerk en Brijder) leiden we professionals op tot AF NNZ. Zij krijgen informatie over het programma NNZ, de NNZ-methodiek en anticonceptiemiddelen. We staan stil bij de rol en taken van de AF in de eigen organisatie en we gaan aan de slag met casussen om gespreksvoering te oefenen. Meer informatie over de rol en taken van AF vind je in de vorige NNZ-nieuwsbrief.
 
 
 
 
Cultuursensitief werken rond seksualiteit en geboorteregeling: gratis online cursus beschikbaar
Rutgers biedt een online cursus Cultuursensitief werken aan. De cursus is voor professionals die seksualiteit en geboorteregeling bespreekbaar willen maken met cliënten met een migratie-achtergrond. Tijdens de cursus leer je over verschillende cultuurgebonden opvattingen en misverstanden rond relaties, seksualiteit en geboorteregeling. Aan de hand van casussen en praktische tools kan je oefenen met de cultuur-sensitieve aanpak en communicatie. Je leert gebruik te maken van de culturele overeenkomsten om thema’s rond seksuele gezondheid te bespreken. Voor meer informatie en inschrijven kun je terecht op de website van Rutgers.
 
 
 
 
Terugkijken: webinar preconceptiezorg
In juli organiseerde het College Prenatale Zorg een webinar over preconceptiezorg. Tijdens het webinar was onder andere aandacht voor het programma NNZ. Het webinar richtte zich op professionals uit de geboortezorg, jeugdgezondheidszorg en het sociaal domein. Kijk de webinar terug.
 
 
 
 
NNZ in de (landelijke) media
  • Interview met Miranda Terlouw (teamleider Gezinnen bij het Centrum voor Dienstverlening in Rotterdam) over NNZ: ‘Het programma Nu Niet Zwanger voor kwetsbare mensen met kinderwens gaat uit van kracht’.
  • Ervaringsverhaal met NNZ van wijkteammedewerker en AF Karima: ‘Mooi om te zien hoe mensen weer grip krijgen op hun leven’.
 
 
 
 
Op de agenda
 
 
 
 
Vragen of informatie
NNZ richt zich op kwetsbare mannen en vrouwen in de vruchtbare leeftijd met een opeenstapeling van problemen en beperkingen. Werk je met deze doelgroep en wil je in contact komen met het programma NNZ? Neem dan contact met ons op via nnz@ggdzw.nl. Bekijk meer informatie over NNZ op de website, de infosheet, en het NNZ-inspiratiefilmpje.
 
 
 
 
Nieuwsbrief
Stuur deze nieuwsbrief gerust door aan jouw collega’s of netwerkpartners. Zij kunnen zich aanmelden door een mail te sturen met als onderwerp ‘aanmelden nieuwsbrief’. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kun je je onderaan deze pagina afmelden.
 
 
 
Colofon
Adresgegevens
GGD Zaanstreek-Waterland
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam
Tel. (0900) 254 54 54
Fax. (075) 616 30 16
Redactie
George Neve
Ilja Geertzen
Joanne Wieringa
Voor opmerkingen en vragen over de nieuwsbrief kunt u mailen naar meldingizb@ggdzw.nl t.a.v. IZB nieuwsbrief
Twitter Volg ons nu op Twitter via @GGDZW
 
E-mail opties