GGD Zaanstreek Waterland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
GGD Zaanstreek Waterland
  |  online weergeven
jaargang 1 | nummer 6 | oktober 2020
 
Nieuwsbrief Jeugd 4-12 jaar
 
Inleiding
Had u vorige week herfstvakantie? Hopelijk heeft u energie opgedaan om weer fris aan de slag te gaan.
Corona beheerst helaas nog steeds onze levens. Ook in uw werkomgeving heeft u er waarschijnlijk direct mee te maken. Daarom komt dit onderwerp in deze editie in verschillende artikelen aan de orde.

We besteden in deze editie onder andere ook aandacht aan de GGD Gezondheidsmonitor 2020 die eind september is gestart. Verder maken we u attent op de subsidie voor aandacht voor relaties en seksualiteit op school die u kunt aanvragen. U kunt lezen wat de GGD kan betekenen voor professionals in het onderwijs.

Veel leesplezier!
 
 
 
Informatie over coronabesmetting op scholen
Door de grote toename van verspreiding van COVID-19 heeft GGD Zaanstreek-Waterland moeten besluiten om niet meer actief scholen te benaderen bij een positieve COVID-19 melding van een leerling of een leerkracht/medewerker.
 
» Lees verder
 
 
 
Zorg goed voor uzelf
Het coronavirus heeft gevolgen op het dagelijks leven. Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, vermijden we met z'n allen drukke plekken, houden we 1,5 meter afstand, werken we zoveel mogelijk thuis en blijven we thuis bij verkoudheidsklachten. Maar een gezonde manier van leven is ook erg belangrijk.
 
» Lees verder
 
 
 
Een kind dat last heeft van zijn of haar gewicht. Wat kan ik doen?
De GGD krijgt steeds meer signalen van professionals en ouders dat kinderen sinds de coronapandemie zijn aangekomen. Wat kunt u doen als u ziet dat een kind last heeft van zijn of haar gewicht?
 
» Lees verder
 
 
 
Zorgen dreigende personeelstekorten kinderopvang door corona
We zitten in de tweede golf van de coronapandemie. Ook de kinderopvang heeft te maken met medewerkers die hierdoor uitvallen. De inspecteurs Kinderopvang hebben zorgelijke berichten ontvangen over de mogelijk dreigende personeelstekorten hierdoor bij kinderopvangorganisaties. En de gevolgen hiervan voor de kwaliteit.
 
» Lees verder
 
 
 
Wat kan de GGD betekenen voor professionals in het onderwijs?
Scholen in de regio kunnen ook nu op ons rekenen. De medewerkers van GGD Zaanstreek-Waterland staan klaar om de teams op school te ondersteunen.
 
» Lees verder
 
 
 
€ 5.000,- subsidie voor aandacht voor relaties en seksualiteit op school
Het is belangrijk om op jonge leeftijd te beginnen met aandacht voor relaties en seksualiteit. Thuis én op school. Hierdoor krijgen jongeren op tijd informatie over onderwerpen als gezonde relaties, veilig vrijen en zwangerschap. Ook durven jongeren vragen te stellen over onderwerpen zoals diversiteit, wensen en grenzen. Dit draagt bij aan een positieve en gezonde seksuele ontwikkeling.
 
» Lees verder
 
 
 
Nationaal Schoolontbijt
In de week van 2 t/m 6 november is het weer zover: het Nationale Schoolontbijt! Zo’n half miljoen kinderen in Nederland ontbijten deze week samen op school.
 
» Lees verder
 
 
 
Groot gezondheidsonderzoek onder kinderen gestart
Welke opvoedingsvragen hebben ouders van jonge kinderen? Hoeveel uur per week spelen kinderen buiten of zitten ze achter een beeldscherm? Is dit gestegen sinds vier jaar geleden? Dit zijn vragen die de GGD Gezondheidsmeter 2020, Kinderen beantwoordt. En die gemeenten en ook u meer inzicht geven over de gezondheid van de kinderen in uw gemeente of wijk. Help ons mee deze gegevens te verzamelen!
 
» Lees verder
 
 
 
Cursussen en trainingen in tijden van corona
Cursusbureau Zaanstreek organiseert allerlei cursussen en trainingen. Volwassenen en kinderen komen dan bij elkaar.
 
» Lees verder
 
 
 
Samen op weg naar een Rookvrije Generatie
Zien roken, doet roken. Ieder kind moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. Iedereen kan meehelpen: lokale en landelijke organisaties, bedrijven, overheden en particulieren. Steeds meer organisaties kiezen daarom voor een rookvrij terrein.
 
» Lees verder
 
 
 
Colofon
Adresgegevens
GGD Zaanstreek-Waterland
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam
T: (0900) 254 54 54
E: communicatie@ggdzw.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter Twitter Twitter
Redactie
Anne van Deuren (Gezondheidsbevordering)
Annemijn Berghuis (JOGG Zaanstad)
Claudia Ris (Communicatie)
Marieke Laan (Jeugdgezondheidszorg)
 
Marjon Bartelds (Communicatie)
Michelle Wennekers (Epidemiologie)
Nienke Huizenga (Toezicht)
Sarah Prins (Veilig Thuis)
Ilja Geertzen (Infectieziekten)
 
E-mail opties