GGD Zaanstreek Waterland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
GGD Zaanstreek Waterland
  |  online weergeven
jaargang 2 | nummer 2 | maart 2021
 
Nieuwsbrief Jeugd 0-4 jaar
 
Inleiding
De kinderopvang draait weer op volop. In dit nummer biedt de GGD u een hulpmiddel om te bepalen of een kind wel of niet naar de opvang kan komen. Ook staat in deze nieuwsbrief hoe de inspectie onderzoeken plaatsvinden in deze coronatijd. Het is bijna voorjaar. Tijd om er langer op uit te trekken met de kinderen en de natuur te ontdekken. Doe inspiratie op met de tips in dit nummer.

Veel leesplezier!
 
 
 
Het testen van kinderen & quarantaineregels, wel of niet naar kinderopvang
Sinds 8 februari zijn de kinderopvang en de scholen weer geopend. Wanneer kinderen wel of niet naar kinderopvang mogen komen lees je in de nieuwe beslisboom. De GGD test, volgens het beleid van de overheid, ook kinderen zónder klachten. Hiervoor gebruikt GGD Zaanstreek-Waterland de PCR-test.
 
» Lees verder
 
 
 
Inspectiebezoeken kinderopvang
Sinds 8 februari is de kinderdagopvang weer openen voor alle kinderen. Door de lockdown, is de GGD nog voorzichtig met de inspectiebezoeken.
 
» Lees verder
 
 
 
Groen om te doen
Het is weer bijna voorjaar! Tijd om er langer op uit te trekken met de kinderen en de natuur te ontdekken. Lekker hangen in de wind of stampen in een plas. Of knutsel mooie dingen met vondsten uit de natuur. Zoekt u inspiratie voor uw organisatie of voor de ouders en kinderen zelf? Kijk dan op deze site: Groen om te doen | IVN
 
 
 
 
Hulp bij overgewicht - webinar
Deze coronacrisis legt ook een andere crisis bloot: de obesitascrisis. Twee derde van de coronapatiënten op de IC’s is te zwaar. Mensen met overgewicht hebben een groter risico om corona te krijgen: het immuunsysteem reageert minder goed op indringers en het coronavirus vermenigvuldigt zich snel. Gelukkig is er hulp om overgewicht tegen te gaan!
 
» Lees verder
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
 
Colofon
Adresgegevens
GGD Zaanstreek-Waterland
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam
T: (0900) 254 54 54
E: communicatie@ggdzw.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter Twitter Twitter
Redactie
Anne van Deuren (Gezondheidsbevordering)
Annemijn Berghuis (JOGG Zaanstad)
Claudia Ris (Communicatie)
Marieke Laan (Jeugdgezondheidszorg)
 
Marjon Bartelds (Communicatie)
Michelle Wennekers (Epidemiologie)
Nienke Huizenga (Toezicht)
Sarah Prins (Veilig Thuis)
Ilja Geertzen (Infectieziekten)
 
E-mail opties