GGD Zaanstreek Waterland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
GGD Zaanstreek Waterland
  |  online weergeven
jaargang 2 | nummer 2 | maart 2021
 
Nieuwsbrief Jeugd 4-12 jaar
 
Inleiding
In deze nieuwsbrief verschillende onderwerpen die betrekking hebben op corona. Bijvoorbeeld hoe ga je als leerkracht om met leerlingen die hoesten of niezen in de klas? De GGD geeft u tips hiervoor. Misschien vraagt u zich af of een leerling wel naar school mag komen als het klachten heeft die op corona lijken. In dit nummer een beslisboom om dat te bepalen. En enkele sites waar u ouders naar kunt verwijzen als leerlingen mentale problemen hebben door corona.

In dit nummer verder aandacht voor de handreiking ‘Omgaan met armoede op scholen, het webinar overgewicht en de subsidies Gezonde School . Maar ook tips om dit voorjaar met de kinderen de natuur te ontdekken. 

Veel leesplezier!
 
 
 
Niezen ongemakkelijk?
Er zit in deze tijd wat ongemak op niezen en hoesten. Dit hebben we allemaal wel eens ervaren. Dat maakt dat het voor sommige leerlingen soms lastig is. Hoe ga je hier als leerkracht mee om?
 
» Lees verder
 
 
 
Het testen van kinderen & quarantaineregels, wel of niet naar school
Sinds 8 februari zijn de kinderopvang en de scholen weer geopend. Wanneer kinderen wel of niet naar school mogen komen lees je in de nieuwe beslisboom. De GGD test, volgens het beleid van de overheid, ook kinderen zónder klachten. Hiervoor gebruikt GGD Zaanstreek-Waterland de PCR-test.
 
» Lees verder
 
 
 
Inspectiebezoeken kinderopvang
Sinds 8 februari is de kinderdagopvang weer openen voor alle kinderen. Door de lockdown, is de GGD nog voorzichtig met de inspectiebezoeken.
 
» Lees verder
 
 
 
Mentale gezondheid onder kinderen in coronatijd
Voor kinderen is het een onrustige tijd. Velen van hen voelen zich door de beperkingen van coronacrisis eenzamer dan normaal. Dit kan gevolgen hebben voor hun mentale welbevinden.
 
» Lees verder
 
 
 
Onderwijsdoelen scoor je buiten!
Scholen kunnen zich weer aanmelden voor de 6e editie van de Nationale Buitenlesdag op 13 april! Vorig jaar hebben meer dan 350.000 kinderen met hun meester en juf beestjes gezocht, opgeteld met sprongen of een geschiedenisrace gedaan. De frisse lucht, beweging en speelse manier van leren zorgen ervoor dat leerlingen beter presteren! Doet uw school dit jaar ook (weer) mee? Meld u nu aan op www.buitenlesdag.nl.
 
 
 
 
Handreiking Omgaan met armoede op scholen
In Nederland groeit 1 op de 12 kinderen op in armoede. Armoede komt overal voor, ook in rijkere buurten. Het aantal leerlingen dat in armoede opgroeit is op scholen in achterstandswijken wel duidelijk groter. Deze leerlingen groeien op in een omgeving die minder goed en stimulerend is.
 
» Lees verder
 
 
 
Hulp bij overgewicht - webinar
Deze coronacrisis legt ook een andere crisis bloot: de obesitascrisis. Twee derde van de coronapatiënten op de IC’s is te zwaar. Mensen met overgewicht hebben een groter risico om corona te krijgen: het immuunsysteem reageert minder goed op indringers en het coronavirus vermenigvuldigt zich snel. Gelukkig is er hulp om overgewicht tegen te gaan!
 
» Lees verder
 
 
 
Stimuleringsregeling Relaties & Seksualiteit voor scholen
Vanaf nu kunt u uw school aanmelden voor de vierde ronde van de Stimuleringsregeling Relaties & Seksualiteit! Met deze regeling kunt u als school een subsidie aanvragen van maximaal €5000 om te werken aan de versterking van het onderwerp Relaties & Seksualiteit.
 
» Lees verder
 
 
 
Agenda
 
 
 
Colofon
Adresgegevens
GGD Zaanstreek-Waterland
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam
T: (0900) 254 54 54
E: communicatie@ggdzw.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter Twitter Twitter
Redactie
Anne van Deuren (Gezondheidsbevordering)
Annemijn Berghuis (JOGG Zaanstad)
Claudia Ris (Communicatie)
Marieke Laan (Jeugdgezondheidszorg)
 
Marjon Bartelds (Communicatie)
Michelle Wennekers (Epidemiologie)
Nienke Huizenga (Toezicht)
Sarah Prins (Veilig Thuis)
Ilja Geertzen (Infectieziekten)
 
E-mail opties