GGD Zaanstreek Waterland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
GGD Zaanstreek Waterland
  |  online weergeven
jaargang 2 | nummer 2 | mei 2021
 
Nieuwsbrief Jeugd 0-4 jaar
 
Inleiding
Alweer de laatste nieuwsbrief vóór de zomervakantie. We hebben er een afwisselend nummer van gemaakt!
Zo kunt u lezen over de overgewichtscijfers van 2020, van de 3,9 jarigen. Maar ook over hoe belangrijk het is om op tekenbeten te controleren als u ‘in het groen’ bent geweest. We hebben veel reacties gekregen van ouders op het Gezondheidsonderzoek Kinderen. Dat is heel fijn, want daardoor zeggen de antwoorden ook echt iets! Ook komt bewegen in dit nummer aan bod en de Groente Tas die ouders in Purmerend krijgen.

Veel leesplezier!
 
 
 
 
 
Nieuwe gezichten bij team Toezicht
In de loop van dit jaar heeft team Toezicht afscheid genomen van collega’s Anita, Marianne en Stefanie.
 
» Lees verder
 
 
 
Overgewichtcijfers 0-4 2020
Elk jaar berekent de GGD de overgewichtcijfers jeugd met behulp van de lengte- en gewicht metingen tijdens de contactmomenten Jeugdgezondheid. Door corona konden de reguliere contactmomenten Jeugdgezondheid vaak niet doorgaan. Metingen van lengte en gewicht waren daardoor niet mogelijk. Van een grote groep kinderen zijn de overgewichtcijfers 2020 dus niet bekend.
 
» Lees verder
 
 
 
Goede respons op het GGD gezondheidsonderzoek
Ouders van kinderen (0-12 jaar) uit Zaanstreek-Waterland konden afgelopen najaar meedoen aan de Gezondheidsmeter Kinderen 2020. Met veel persberichten, borden langs de weg, online acties en het verloten van prijzen is geprobeerd om zoveel mogelijk ouders aan te moedigen om mee te doen. Immers: hoe meer ouders meedoen, hoe beter wij de gezondheid in kaart kunnen brengen.
 
» Lees verder
 
 
 
Controleren op tekenbeet
Van een tekenbeet kun je ziek worden. Controleer daarom uzelf en de kinderen op tekenbeten nadat jullie 'in het groen' zijn geweest.
 
» Lees verder
 
 
 
9 juni - Nationale Buitenspeeldag en rookvrij spelen
Een gat in de lucht spring(touw)en, hutten bouwen, rennen, klauteren en verstoppen. Buitenspelen maakt kinderen vrolijk en blij. Het prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek. Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd (7 t/m 11 juni) is het op woensdag 9 juni de Nationale Buitenspeeldag. Jantje Beton heeft leuke tips en tricks voor een dag vol buitenspeelplezier!
 
» Lees verder
 
 
 
Baby Groente Tas helpt ouders om in ritme te komen van koken
CJG Purmerend en CJG Beemster werken samen met JOGG Purmerend aan een bijzondere pilot met de Baby Groente Tas. Dit jaar krijgen 250 gezinnen 8 keer gratis deze tas. Tijdens deze pilot onderzoekt VU Amsterdam of baby’s mét de Baby Groente Tas meer groente eten dan baby’s zonder. We onderzoeken ook of ouders na 8 weken over willen stappen op de betaalde tas.
 
» Lees verder
 
 
 
Gratis materialen en e-learning Bewegen en motoriek
Bewegen speelt een grote rol bij het stimuleren van de motorische ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters. Bent u benieuwd hoe u dit kunt stimuleren? Doe dan de Mini e-learning Bewegen en motoriek, deze duurt 20 minuten. Hierin komt u erachter hoe u jonge kinderen beter leert bewegen. De ondersteunende beweegspellen en praatplaten krijgt u toegestuurd als u heeft meegedaan.
 
 
 
 
Bestel campagnematerialen PUUR rookvrij
De landelijke campagne PUUR rookvrij zet mensen die roken op een positieve manier aan tot het doen van een effectieve stoppoging. U als (zorg)professional bent belangrijk voor een succesvolle stoppoging.
 
» Lees verder
 
 
 
Colofon
Adresgegevens
GGD Zaanstreek-Waterland
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam
T: (0900) 254 54 54
E: communicatie@ggdzw.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter Twitter Twitter
Redactie
Anne van Deuren (Gezondheidsbevordering)
Annelijn de Ligt (Gezond opgroeien)
Claudia Ris (Communicatie)
Marieke Laan (Jeugdgezondheidszorg)
 
Marjon Bartelds (Communicatie)
Michelle Wennekers (Epidemiologie)
Nienke Huizenga (Toezicht)
Sarah Prins (Veilig Thuis)
Ilja Geertzen (Infectieziekten)
 
E-mail opties