GGD Zaanstreek Waterland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
GGD Zaanstreek Waterland
  |  online weergeven
jaargang 2 | nummer 2 | mei 2021
 
Nieuwsbrief Jeugd 4-12 jaar
 
Inleiding
Alweer de laatste nieuwsbrief vóór de zomervakantie. We hebben er een afwisselend nummer van gemaakt!
Zo kunt u lezen over de gevolgen en kosten van overgewichtscijfers bij kinderen. En dat we veel reacties hebben gekregen van ouders op het Gezondheidsonderzoek Kinderen. Dat is heel fijn, want daardoor zeggen de antwoorden ook echt iets! We besteden aandacht aan hoe belangrijk het is om op tekenbeten te controleren als u ‘in het groen’ bent geweest. Leerkrachten van scholen in Zaanstad vragen we om ouders van groep 8 kinderen te informeren over de online ouderavond die de GGD en Brijder organiseren op 31 mei. Ook bewegen komt in dit nummer aan de orde.

Veel leesplezier!
 
 
 
Nieuwe gezichten bij team Toezicht
In de loop van dit jaar heeft team Toezicht afscheid genomen van collega’s Anita, Marianne en Stefanie.
 
» Lees verder
 
 
 
Gevolgen en kosten overgewicht bij kinderen
Op korte én lange termijn heeft overgewicht bij kinderen negatieve gevolgen op hun lichamelijke en psychosociale gezondheid. Deze gevolgen leiden uiteindelijk tot kosten voor de persoon en de samenleving.
 
» Lees verder
 
 
 
Goede respons op het GGD gezondheidsonderzoek
Ouders van kinderen (0-12 jaar) uit Zaanstreek-Waterland konden afgelopen najaar meedoen aan de Gezondheidsmeter Kinderen 2020. Met veel persberichten, borden langs de weg, online acties en het verloten van prijzen is geprobeerd om zoveel mogelijk ouders aan te moedigen om mee te doen. Immers: hoe meer ouders meedoen, hoe beter wij de gezondheid in kaart kunnen brengen.
 
» Lees verder
 
 
 
Controleren op tekenbeet
Van een tekenbeet kun je ziek worden. Controleer daarom uzelf en laat de leerlingen zich ook op tekenbeten controleren nadat jullie 'in het groen' zijn geweest.
 
» Lees verder
 
 
 
Online ouderavond Groep 8 ‘De grote stap en genotmiddelen’ (voor po Zaanstad)
Op maandag 31 mei organiseren GGD Zaanstreek-Waterland en Brijder Jeugd van 19.30 uur tot 20:30 uur een gratis online ouderavond voor ouders van groep 8 leerlingen uit Zaanstad.
 
» Lees verder
 
 
 
9 juni - Nationale Buitenspeeldag en rookvrij spelen
Een gat in de lucht spring(touw)en, hutten bouwen, rennen, klauteren en verstoppen. Buitenspelen maakt kinderen vrolijk en blij. Het prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek. Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd (7 t/m 11 juni) is het op woensdag 9 juni de Nationale Buitenspeeldag. Jantje Beton heeft leuke tips en tricks voor een dag vol buitenspeelplezier!
 
» Lees verder
 
 
 
Webinar argumentenkaartjes: In gesprek met ouders over sport en bewegen
In gesprek gaan met ouders over het sporten en bewegen van hun kinderen kan lastig zijn. Ervaart u weerstand of is het moeilijk om ouders echt te betrekken? Gebruik dan de vernieuwde Argumentenkaartjes van het Kenniscentrum Sport en bewegen om inzicht te krijgen in wat ouders belangrijk vinden voor hun kind.
 
» Lees verder
 
 
 
Bestel campagnematerialen PUUR rookvrij
De landelijke campagne PUUR rookvrij zet mensen die roken op een positieve manier aan tot het doen van een effectieve stoppoging. U als (zorg)professional bent belangrijk voor een succesvolle stoppoging.
 
» Lees verder
 
 
 
Colofon
Adresgegevens
GGD Zaanstreek-Waterland
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam
T: (0900) 254 54 54
E: communicatie@ggdzw.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter Twitter Twitter
Redactie
Anne van Deuren (Gezondheidsbevordering)
Annelijn de Ligt (Gezond opgroeien)
Claudia Ris (Communicatie)
Marieke Laan (Jeugdgezondheidszorg)
 
Marjon Bartelds (Communicatie)
Michelle Wennekers (Epidemiologie)
Nienke Huizenga (Toezicht)
Sarah Prins (Veilig Thuis)
Ilja Geertzen (Infectieziekten)
 
E-mail opties