GGD Zaanstreek Waterland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
GGD Zaanstreek Waterland
  |  online weergeven
jaargang 2 | nummer 3 | september 2021
 
Nieuwsbrief Jeugd 4-12 jaar
 
Inleiding
Hopelijk bent u weer fris en fruitig na de zomervakantie aan de slag gegaan! En haalt u inspiratie uit onze nieuwsbrief. In dit nummer komen verschillende onderwerpen aan bod die mogelijk interessant voor u zijn.

We besteden in 3 artikelen aandacht aan huiselijk geweld. U kunt subsidie aanvragen voor ‘Lekker naar buiten’ en EU-schoolfruit aanvragen. We vragen u aandacht te schenken aan de sportmogelijkheden voor kinderen. En misschien is het e-book ’de Gelukkig School’ iets voor u? Inspectie Kinderopvang is qua bezetting weer op sterkte en mag weer naar de kinderopvanglocaties gaan.

Veel leesplezier!
 
 
 
Uitkomsten tweede deel Verwey Jonker onderzoek
Het Verwey-Jonker Instituut heeft het tweede deel van hun onderzoek naar huiselijk geweld binnen gezinnen en de effecten van de hulpverlening afgerond. Ook GGD Zaanstreek-Waterland heeft aan dit onderzoek meegewerkt.
Er zijn belangrijke uitkomsten die erg raken aan onze visie en werkwijze.
Op verzoek van het programma GHNT (Geweld Hoort Nergens Thuis) maakte het instituut een samenvatting van de uitkomsten. Lees het hier.
 
 
 
 
Gezinsprofielen bij huiselijk geweld
Augeo bracht een nieuwsbrief uit over welke vijf gezinsprofielen er te herkennen zijn bij gezinnen waar geweld een rol speelt – naar aanleiding van het grote Verwey-Jonker onderzoek.

Bekijk hier de nieuwsbrief.
 
 
 
 
Trainingen voor aandachtsfunctionarissen Huiselijk geweld en kindermishandeling
Het regionale project Geweld Hoort Nergens Thuis (GHNT) van Zaanstreek-Waterland organiseert verschillende trainingen voor aandachtsfunctionarissen Huiselijk geweld en kindermishandeling.
 
» Lees verder
 
 
 
Lekker naar buiten! Met subsidie Jong Leren Eten
Vanaf 1 september kunnen scholen een subsidie aanvragen voor een voeding gerelateerde activiteit met de leerlingen.
 
» Lees verder
 
 
 
Sport doet iets met je
Van 17 tot en met 26 september zetten honderden sportclubs en andere organisaties hun deuren open tijdens de Nationale sportweek. Het thema is ‘sport doet iets met je’. Ook na 26 september is er volop mogelijkheid om kennis te maken met verschillende sporten. Helpt u mee om kinderen hiervoor te enthousiast te maken?
 
» Lees verder
 
 
 
E-book ‘de Gelukkige School’ cadeau!
Bent u na de zomer weer klaar voor een volle dosis inspiratie? U kunt nu gratis het e-book ‘de Gelukkige School aanvragen’.
 
» Lees verder
 
 
 
Meedoen met EU schoolfruit en groente
Van 6 t/m 19 september 2021 kunnen basisscholen zich inschrijven voor het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma. Met EU-Schoolfruit ontvangen scholen 20 weken gratis groente en fruit voor alle leerlingen. De leveringen lopen van 15 november 2021 t/m de week van 18 april 2022.
 
 
 
 
Inspectie weer op volle sterkte
In april heeft een aantal inspecteurs afscheid van ons genomen. Maar in juli zijn twee nieuwe bekwame inspecteurs gestart; Jody en Frederike. Ze hebben beiden een pedagogische achtergrond, uitgebreide ervaring in de kinderopvang en voltooien in september de opleiding van toezichthouder kinderopvang.
Zo is het inspecteursteam weer op volle sterkte en hebben we alle aandacht voor de kwaliteit in de Zaanse kinderopvang.
De coronamaatregelen laten het toe dat wij ook weer zoveel mogelijk organisaties een inspectiebezoek kunnen brengen. Tot gauw!
 
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
Colofon
Adresgegevens
GGD Zaanstreek-Waterland
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam
T: (0900) 254 54 54
E: communicatie@ggdzw.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter Twitter Twitter
Redactie
Anne van Deuren (Gezondheidsbevordering)
Annelijn de Ligt (Gezond opgroeien)
Claudia Ris (Communicatie)
Marieke Laan (Jeugdgezondheidszorg)
 
Marjon Bartelds (Communicatie)
Michelle Wennekers (Epidemiologie)
Nienke Huizenga (Toezicht)
Sarah Prins (Veilig Thuis)
Ilja Geertzen (Infectieziekten)
 
E-mail opties