Lees online.
Nieuwsbrief JOGG-Zaanstad
september 2021
 
Gezondheids-netwerk, sluit jij ook aan?
Professionals in zorg, sport, welzijn, onderwijs en lokale partijen worden in meerdere Zaanse gezondheidsnetwerken verbonden. Met als doel dat we elkaar beter leren kennen en weten te vinden. Zo kunnen we samen doelen stellen, zodat
Zaanse kinderen en ouders een gezonde leefstijl ontdekken en zelf de regie nemen om dit te bereiken. Wil je ook aansluiten? Neem contact op met Aileen Boersen via info@joggzaanstad.nl.
 
Signaleren en gesprek aan gaan over gewicht
Het gesprek aangaan over gezonde leefstijl met ouders en kinderen is niet makkelijk. Om hier beter in te worden bieden wij gratis de training ‘In gesprek over een gezonde leefstijl' aan. De kracht zit hem in een multidisciplinaire groep, maar we kunnen het ook voor een beroepsgroep op maat aanpassen. Hierbij alvast wat tips.
Meer informatie? Mail info@joggzaanstad.nl.
 

Geldsteun voor gezinnen
Meedoen Zaanstad en Sam& bieden kinderen vanaf 4 jaar uit gezinnen die niet veel geld hebben de mogelijkheid om toch lid te worden van een sportvereniging. Als professional kun je ouders hierop wijzen en liefst ook helpen aanvragen. Het lokale SWT en Jeugdteam kan kijken naar subsidie als de ouders niet voldoen aan criteria voor Meedoen Zaanstad. Voor kinderen tot 4 jaar heeft het Jeugdfonds sport en cultuur Zaanstreek een tegemoetkoming voor sport & cultuur.
 
Buitenspelen
We krijgen veel vragen over buitenspelen: hoe krijgen we kinderen in beweging? Het bevordert de ontwikkeling van de sociale, cognitieve en motorische vaardigheden. Maar er zijn ook barrières. Denk bijvoorbeeld aan de weersomstandigheden, twijfels over de veiligheid en toegankelijkheid van speelplaatsen en risicovol spelen. Hoe kun je omgaan met alledaagse speelgevaren? Lees hier meer.

 
Annemijn en Christine nemen afscheid
Na respectievelijk 6 en 9 jaar stoppen Christine en Annemijn bij de JOGG aanpak. Aileen en Annelijn blijven gewoon werkzaam. Het is nog even puzzelen wie ons gaan vervangen. Je kunt het JOGG-team altijd bereiken via info@joggzaanstad.nl. We hebben allebei met veel plezier gewerkt aan de JOGG aanpak. We zijn ontzettend trots op de gezonde beweging die we samen met jou hebben gemaakt. Ontzettend bedankt voor de samenwerking!

 
Agenda:
 
  • Hele jaar door: Buurtsportwerk. Elke dag: gratis sporten en bewegen in de wijk (vanaf 6 jaar) onder begeleiding van Sportbedrijf Zaanstad.
  • Hele jaar door: ZaansFit beweeggroepen voor kinderen/jongeren 6-16 jaar met overgewicht die fitter willen worden.
  • 9 september: Netwerkbijeenkomst voor professionals in Wormerveer en Krommenie 15.00 - 17.00u. Thema: Samen naar gezondheid: weet je netwerkpartners te vinden. Aanmelden via info@joggzaanstad.nl.
  • 21 september: Netwerkbijeenkomst voor professionals in de Kogerveldwijk van 16.00 - 17.30u. Thema: Verbinding tijdens en na corona. Aanmelden via info@joggzaanstad.nl.
  • Vanaf 17 september: Sport Xtra voor kinderen 6-12 jaar met motorische achterstand, gevoeligheid voor prikkels of snel afgeleid.


 
 
 
Colofon:
JOGG-Zaanstad
p/a GGD Zaanstreek-Waterland
Vurehout 2, 1507 EC Zaandam
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam
T 075-6519225
E info@joggzaanstad.nl
W www.joggzaanstad.nl
Redactie:
Christine Eggenkamp-Vink (Gemeente Zaanstad)
Annemijn Berghuis (GGD Zaanstreek-Waterland)
Aileen Boersen (GGD Zaanstreek-Waterland)
Annelijn de Ligt (GGD Zaanstreek-Waterland)
Mirjam Preusterink (Sportbedrijf Zaanstad)
Aanmelden  |  Afmelden