GGD Zaanstreek Waterland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
GGD Zaanstreek Waterland
  |  online weergeven
jaargang 2 | nummer 3 | oktober 2021
 
Nieuwsbrief Jeugd 12-18 jaar
 
Inleiding
Deze herfst biedt de GGD u een weer gevarieerde nieuwsbrief aan. Allerlei informatie die mogelijk voor u, professional werkzaam met kinderen in de leeftijd van 12-18 jaar, interessant kunnen zijn. Stuur deze nieuwsbrief ook gerust door naar collega’s of netwerkpartners in de regio voor wie het ook relevante informatie is.

Een greep uit de inhoud van deze editie. U kunt lezen waar u de uitkomsten van de Jongvolwassenmonitor 2021 in november kunt vinden. Wellicht kent u ouders die in scheiding liggen? U kunt hen wijzen op de webinar die de GGD 15 november organiseert. Werkt u op een ‘Gezonde School’? In dit nummer een reminder dat u de subsidie aanvraag Relaties & seksualiteit nog kunt doen. In de week van 1 november is de campagne ’zien drinken doet drinken’. Ook hieraan besteden we in dit nummer aandacht. En u kunt lezen wat Nu Niet Zwanger inhoudt.

Kortom, voor ieder wat wils.

Veel leesplezier!
 
 
 
De helft van de vo-scholen heeft corona onderzoek afgerond
20 september startte de Corona Gezondheidsmonitor Jeugd 2021 in Zaanstreek-Waterland. Een digitaal vragenlijstonderzoek naar de invloed van corona op de gezondheid van jongeren.
 
 » Lees verder
 
 
 
Ruim 2000 jongeren uit de regio deden mee aan Jongvolwassenenmonitor 2021
Van mei tot en met september hield GGD Zaanstreek-Waterland een groot online onderzoek naar de gezondheid en leefstijl van jongvolwassenen tussen de 16 en 25 jaar in onze regio. In totaal hebben 2059 jongeren uit Zaanstreek-Waterland de vragenlijst ingevuld.
 
» Lees verder
 
 
 
Nieuwe GGD cijferwebsite online!
Hoe gelukkig voelen kinderen in Zaanstreek-Waterland zich? Hoe is het gesteld met hun beweeggedrag? Hoeveel procent van de jongeren doet aan binge drinken in uw gemeente? Hoeveel jonge mantelzorgers zijn er in uw gemeente in vergelijking met andere gemeenten? Antwoorden op deze vragen vindt u op onze nieuwe cijferwebsite.
 
» Lees verder
 
 
 
Webinar ‘Opvoeden na scheiding’
Maandagavond 15 november organiseert GGD Zaanstreek-Waterland de webinar ‘Opvoeden na scheiding’.
 
» Lees verder
 
 
 
Laatste ronde subsidie aanvraag Relaties & seksualiteit Gezonde School
Van 4 oktober t/m 15 november kunnen scholen zich aanmelden voor ronde 5 van de stimuleringsregeling Gezonde relaties en seksualiteit van de Gezonde School. De Gezonde School is een programma dat scholen met een stappenplan helpt om te werken aan een gezonde manier van leven op school. Relaties & en seksualiteit is een van de thema’s waar school mee aan de slag kan gaan.
 
» Lees verder
 
 
 
Online tijdschrift ‘Zorg goed voor jezelf
In de Week van de Opvoeding heeft GGD Zaanstreek-Waterland met verschillende praktijkorganisaties en het NCJ een online tijdschrift voor ouders uitgebracht met als onderwerp ‘Zorg goed voor jezelf’. In het tijdschrift staan artikelen over goed voor jezelf zorgen als ouder, vaderschap, de eerste 1000 duizend dagen, pandemie & natuurrampen, werk en gezin combineren en interviews met ouders en professionals. Nieuwsgierig? Je kunt het tijdschrift hier lezen.
 
 
 
 
Gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd
Na Zaanstad en Purmerend is nu ook de gemeente Edam-Volendam officieel een JOGG gemeente. Deelname aan het project Gezond Opgroeien in Zaanstreek-Waterland was daarvoor de eerste stap.
 
» Lees verder
 
 
 
Gezinnen in armoede
Eind oktober stond armoede volop in de belangstelling tijdens de week van de armoede. En dat is helaas nog altijd hard nodig.
 
» Lees verder
 
 
 
Zien drinken, doet drinken
Het voorbeeldgedrag van ouders en van andere volwassenen in de omgeving van een kind, doet ertoe. Geen alcohol drinken in het bijzijn van kinderen en jongeren maakt de kans kleiner dat ze op jonge leeftijd beginnen met alcoholgebruik. De campagne ’zien drinken doet drinken’, die in de week van 1 november plaatsvindt, is erop gericht ouders hiervan bewust te maken.
 
» Lees verder
 
 
 
Nu Niet Zwanger
Nu Niet Zwanger (NNZ) ondersteunt kwetsbare mensen (m/v) een bewuste keuze te maken over het moment van hun kinderwens. Zodat zij niet onbedoeld zwanger worden. Door actieve begeleiding te bieden, beginnend bij een eerlijk gesprek over kinderwens, seksualiteit en anticonceptie. Hierbij wordt vanuit de leefwereld van de cliënt stilgestaan bij hun vragen, behoeften en (on)mogelijkheden.
 
» Lees verder
 
 
 
Agenda
 
 
 
 
Colofon
Adresgegevens
GGD Zaanstreek-Waterland
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam
T: (0900) 254 54 54
E: communicatie@ggdzw.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter Twitter Twitter
Redactie
Anne van Deuren (Gezondheidsbevordering)
Annelijn de Ligt (Gezond opgroeien)
Claudia Ris (Communicatie)
Marieke Laan (Jeugdgezondheidszorg)
 
Marjon Bartelds (Communicatie)
Michelle Wennekers (Epidemiologie)
Nienke Huizenga (Toezicht)
Sarah Prins (Veilig Thuis)
Ilja Geertzen (Infectieziekten)
 
E-mail opties