Bekijk de nieuwsbrief!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
GGD Zaanstreek Waterland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
GGD Zaanstreek Waterland

Epidemiologie nieuwsbrief

  |  online weergeven
jaargang 7 | nummer 2 | november 2021
 
Inleiding
Afgelopen jaar vond de analyse van de Gezondheidsmonitoren Kinderen, Volwassenen en Senioren 2020 plaats. Er is veel gezondheidsinformatie uitgekomen die we graag met u delen. In deze nieuwsbrief informeren wij u over de manieren waarop wij deze cijfers al gepresenteerd hebben, waaronder onze nieuwe cijferwebsite.

Maar laat het ook een uitnodiging zijn aan u! Wilt u bijvoorbeeld meer weten over de gezondheidssituatie van de inwoners in uw gemeente. Wij geven graag een presentatie! Lees wat wij u kunnen bieden en hoe u een presentatie aanvraagt.

In onze vorige nieuwsbrief informeerden wij u al over het coronadashboard van Zaanstreek-Waterland. In september deden we met dit dashboard mee aan een landelijke dashboard battle, het resultaat hiervan willen we graag met u delen.

Wij wensen u veel leesplezier!

Epidemiologie
Sector Strategie & Ontwikkeling
 
Bekijk de beelden conferentie ‘Samenwerken aan positieve gezondheid’
Op 30 september 2021 organiseerde de GGD Zaanstreek-Waterland de conferentie ‘Samenwerken aan een positieve gezondheid in Zaanstreek Waterland 0-100 jaar’. Gemeenten, GGD Zaanstreek-Waterland en gastsprekers spraken hier over grote landelijke gezondheidsvraagstukken uit de ‘Nota 2020-2024: gezondheid breed op de agenda’. De vraagstukken waren: sociaal economische gezondheidsverschillen, gezonde leefomgeving, vitaal ouder worden en mentale gezondheid en welbevinden jeugd. Kijk de beelden terug!

 
» Lees verder
 
 
 
Nieuwe GGD-cijferwebsite online!
Hoe gelukkig voelen inwoners in Zaanstreek-Waterland zich? Hoe is het gesteld met hun beweeggedrag? Hoeveel procent van de volwassenen rookt in uw gemeente? Hoeveel (jonge) mantelzorgers heb ik in mijn gemeente in vergelijking met andere gemeenten? Antwoorden op onder andere deze vragen vindt u op de nieuwe cijferwebsite van GGD Zaanstreek-Waterland.
 
» Lees verder
 
 
 
Presentatie op maat over gezondheidscijfers
In het najaar van 2020 vonden er drie gezondheidsmonitors plaats: de Gezondheidsmonitor Kinderen, Volwassenen en Senioren. Deze onderzoeken leveren veel gezondheidscijfers op die we graag met u delen.
Bent u als gemeente, team of (netwerk-)organisatie geïnteresseerd in de gezondheidssituatie in uw gemeente of wijk? Of bent u meer geïnteresseerd in cijfers over één bepaalde doelgroep of thema? Laat het ons weten. Wij geven graag een presentatie.

Wij blijven de situatie rondom corona en de daarbij horende maatregelen volgen. Graag gaan we met u in gesprek binnen de mogelijkheden van de maatregelen.
Stuur een mail aan: epi@ggdzw.nl.
 
 
 
 
Derde plaats landelijke dashboard battle
GGD Zaanstreek-Waterland heeft tijdens de landelijke dashboard battle van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) de derde plaats in de wacht gesleept. De jury gaf aan onder de indruk te zijn van alle zes deelnemers. De dashboards waren van hoog niveau en sommigen snel en onder druk ontwikkeld. De GGD kreeg complimenten voor het openbaar maken van een deel van het Coronadashboard. Hiermee betrekken we inwoners van onze regio en geven we actueel inzicht in de verspreiding van het coronavirus.
 
» Lees verder
 
 
 
Colofon
Adresgegevens
GGD Zaanstreek-Waterland
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam
Tel. (0900) 254 54 54
Fax. (075) 616 30 16
Redactie
Epidemiologie
Voor opmerkingen en vragen over de nieuwsbrief kunt u mailen naar epi@ggdzw.nl o.v.v. Redactie Nieuwsbrief Epidemiologie.
Twitter Volg ons nu op Twitter via @GGDZW
 
E-mail opties