Bekijk onze kerstgroet en lees onze nieuwsbrief!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Veilig Thuis
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Veilig Thuis
Veilig Thuis

Nieuwsbrief Veilig Thuis, december 2021

  |  online weergeven
jaargang 7 | nummer 2 | december 2021
 
Nieuwsbrief Winter 2021-2022
Zo vlak voor het einde van het jaar nog een nieuwsbrief van Veilig Thuis. Met onder andere een aankondiging van een training over ouderenmishandeling die we je niet willen onthouden.

De medewerkers van Veilig Thuis wensen je fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond 2022. Bekijk hier de kerstgroet van het team.

Wij zullen ons, samen met jou, ook komend jaar weer inzetten voor iedereen die te maken heeft met een onveilige leefsituatie.

Groeten, Team Veilig Thuis

Annemarie, Asma, Charlotte, Cor, Diona, Ellen, Ernesto, Ester, Esther, Ineke, Jacqueline, Janneke, Jantine, Jessica, Judith, Kitty, Linda, Louise, Lucky, Marco, Marianne, Marieke, Marije, Marit, Marjolein, Marlies, Naomi, Nelleke, Patricia, Rachel, Sarah, Saskia, Secretariaat VT, Sergio, Shirley, Sylvia, Tanja, Tanne, Valerie.

 
Trainingen Ouderenmishandeling vanuit GHNT
Ouderenmishandeling is een groot maatschappelijk probleem. Minstens één op de twintig ouderen wordt mishandeld. Iedere beroepskracht is verantwoordelijk om zorgwekkende signalen te onderzoeken en de zorgen hierover te bespreken met de oudere, de familie en de aandachtfunctionaris.

Graag nodigen we jou als professional in de zorg, maatschappelijk werk, welzijn etc. uit om deel te nemen aan twee basistrainingen waarin handvatten worden aangereikt voor het signaleren, handelen en bespreekbaar maken van zorgen rondom ouderenmishandeling. Lees hier meer.

Meld je aan door een mail te sturen naar Marjanne van Esveld, marjanne@veerkracht.training. Meer informatie vind je op www.veerkracht.training.
 
 
 
 
 
Kwestie van lange adem
Op 2 november was er in de Stoomhal in Wormer een geslaagde bijeenkomst van het netwerk van Aandachtsfunctionarissen Huiselijk geweld en Kindermishandeling van Zaanstreek-Waterland.

Mathilde Compagner van Verweij-Jonker hield een presentatie over het recente onderzoek ‘Kwestie van lange adem’ en er was de mogelijkheid om te bespreken wat dit voor een ieders praktijk betekent.

Wil je meer zien, lezen of weten over het onderzoek? Hieronder staat meer informatie:

• Rapport Kwestie van Lange Adem gratis beschikbaar via: https://www.verwey-jonker.nl/publicatie/kwestie-van-lange-adem/

• Videosamenvatting Kwestie van Lange Adem (ca. 5 min): https://www.youtube.com/watch?v=aiE7wgTT2ZI

• Interactief magazine Gezinsprofielen: https://gezinsprofielen.augeo.nl/augeo-special-gezinsprofielen/augeo-kennis-gezinsprofielen

 
 
 
 
Uitkomsten wetenschappelijk onderzoek vertaald naar de praktijk
Augeo heeft samen met ZonMw een special gemaakt waarin de uitkomsten van een zevental recente onderzoeken op het gebied van huiselijk geweld en kindermishandeling naar de praktijk vertaald worden.

Lees meer: https://www.augeomagazine.nl/aan-de-slag-met-kennis-augeo-magazine-onderzoeksspecial/cover
 
 
 
 
Rondom de Week tegen geweld en Orange the World zijn er ook in onze regio publiekgerichte activiteiten m.b.t. bewustwording geweest.
De regionale campagne ‘Ik zit klem’ van juni 2021 is herhaald, en aangevuld met twee nieuwe ervaringsverhalen over geweld in afhankelijkheidsrelaties. Zie: Home - Ik zit klem (zaanstad.nl)

November is de jaarlijkse VN actiemaand ‘Orange the World’: Orange The World.
Ook in Zaanstreek-Waterland hebben gemeenten en organisaties zoals de GGD zich hierbij aangesloten.
 
 
 
Colofon
Adresgegevens
Veilig Thuis Zaanstreek-Waterland
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam

Redactie
Sarah Prins
Nelleke Kooij
Voor opmerkingen en vragen over de nieuwsbrief kunt u mailen naar secretariaatveiligthuis@ggdzw.nl o.v.v. Redactie Nieuwsbrief Veilig Thuis. Veilig Thuis Zaanstreek-Waterland is onderdeel van GGD Zaanstreek-Waterland.
Twitter Volg ons nu op Twitter via @GGDZW
www.veiligthuiszw.nl
 
E-mail opties