Lees de nieuwsbrief hier!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
GGD Zaanstreek Waterland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
GGD Zaanstreek Waterland
  |  online weergeven
jaargang 2 | nummer 4 | december 2021
 
Nieuwsbrief Jeugd 4-12 jaar
 
Inleiding
Corona blijft helaas ons leven beheersen. Afgelopen vrijdag waren er verschillende aanpassingen in het coronabeleid voor kinderopvang en scholen. Die zetten we in dit nummer voor u op een rij. Corona heeft ook invloed op de personeelsbezetting merkt Inspectie Kinderopvang.

Eind september maakte de GGD de cijfers van de Gezondheidsmonitors bekend tijdens de conferentie ‘Samenwerken aan positieve gezondheid’. Vanwege de coronamaatregelen kon hier maar een beperkt aantal deelnemers bij aanwezig zijn. U kunt de onderdelen hiervan echter nog bekijken.
Begin november was er een bijeenkomst van het netwerk van Aandachtsfunctionarissen Huiselijk geweld en Kindermishandeling van Zaanstreek-Waterland. In dit nummer treft u informatie aan dat toen gedeeld is.

Ook besteden we in deze editie in verschillende artikelen aandacht aan een gezonde leefstijl; voor uzelf en de kinderen waar u mee werkt. Doet u bijvoorbeeld mee aan Ik Pas!?

Dit was de laatste nieuwsbrief Jeugd voor 2021. De redactie wenst u hele fijne feestdagen en een gezond 2022!

Veel leesplezier en geniet van uw vrije dagen!
 
 
 
Aanpassingen coronabeleid per 3 december
Vanaf vrijdag 3 december zijn er aanpassingen van het coronabeleid voor kinderopvang en onderwijs. We zetten ze even op een rijtje.
 
» Lees verder
 
 
 
Bekijk de beelden conferentie ‘Samenwerken aan positieve gezondheid’
Eind september organiseerde GGD Zaanstreek-Waterland de conferentie ‘Samenwerken aan een positieve gezondheid in Zaanstreek Waterland 0-100 jaar’. Tijdens deze conferentie kwamen onder andere de resultaten van de Gezondheidsmonitor Kinderen aan de orde.
 
» Lees verder
 
 
 
Practise what you preach: Energizer Herre Zonderland
Heeft u veel online meetings en webinars of zit u veel tijdens het werken? Tijd voor beweging! Deze energizer met JOGG-ambassadeur Herre Zonderland zorgt weer voor nieuwe energie tijdens uw werkdag. Het gezonder maken van de omgeving doen we niet alleen, maar samen. Dus zet de video aan en deel 'm met iedereen binnen uw organisatie. 3, 2, 1... GO! Doe mee met Herre!.
 
 
 
 
Kwestie van lange adem
Op 2 november was er in de Stoomhal in Wormer een geslaagde bijeenkomst van het netwerk van Aandachtsfunctionarissen Huiselijk geweld en Kindermishandeling van Zaanstreek-Waterland.

Mathilde Compagner van Verweij-Jonker hield een presentatie over het recente onderzoek ‘Kwestie van lange adem’ en er was de mogelijkheid om de bespreken wat dit voor een ieders praktijk betekent.
 
» Lees verder
 
 
 
Gezond opgroeien: welke hulp is er voor gezinnen?
Merkt u dat een kind niet lekker in zijn/haar vel zit door overgewicht? Kom dan in actie!
Er is gratis hulp voor gezinnen om gezonder te leven in de gemeenten Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Wormerland en Zaanstad. In dit korte filmpje voor ouders en jongeren leggen drie Centrale zorgverleners hun rol kort uit.
 
 
 
 
Webinars week van de motoriek terugkijken
Begin november was de 2e editie van de Week van de motoriek. In deze week waren veel webinars met actuele inzichten, kennis en ervaringen uit wetenschap, beleid en praktijk. Het doel is om jeugd door vaardiger te laten bewegen óók meer te laten bewegen.
 
» Lees verder
 
 
 
Minuutje het Spel te leen
Zoekt u een actief teamspel voor kinderen van 6 t/m 12 jaar over de thema’s voeding, sport, bewegen en gezondheid? Maak dan kennis met Minuutje het spel. GGD Zaanstreek-Waterland heeft een uitleenset voor basisscholen, BSO’s en buurtinitiatieven.
 
» Lees verder
 
 
 
IkPas!
‘Zet je alcoholgebruik op pauze!’ Dat is het motto van de ‘IkPas’-actie om mensen te stimuleren een maand lang geen alcohol te drinken. Het drinken van alcohol is voor veel mensen een gewoonte. Meer dan 80% van de Nederlanders drinkt regelmatig alcohol. Veel mensen drinken alcohol op meer dan 3 dagen in de week. GGD Zaanstreek-Waterland en Brijder steunen de landelijke actie ‘IkPas’ die mensen uitdaagt om tijdelijk met die gewoonte te breken. De actie start op 1 januari 2022.
 
» Lees verder
 
 
 
Vernieuwde websites
Gendi.nl
De website Gay&School heeft een moderne opvolger gekregen: Gendi.nl. Met nieuwe Gendi-tips, lesmaterialen, filmpjes, fotostrips en meer wil Gendi u nog meer inspireren om ruimte te maken voor gender- en seksuele diversiteit in het po, vo en mbo.


Pestweb.nl
Wat kun je als leerling doen als je gepest wordt? Bij wie kun je dan terecht op school? Hoe pak je hulp vragen aan? Kinderen en jongeren kunnen voor deze informatie terecht op de website van Pestweb, die School & Veiligheid helemaal heeft vernieuwd.
 
 
 
 
Arbeidskrapte en toezicht
Uit de sector krijgt Inspectie Kinderopvang veel signalen over de arbeidskrapte in de kinderopvang. Zij merken dit ook in de praktijk. Het tekort aan personeel kan leiden tot problemen bij de organisatie van de kinderopvang.
 
» Lees verder
 
 
 
Colofon
Adresgegevens
GGD Zaanstreek-Waterland
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam
T: (0900) 254 54 54
E: communicatie@ggdzw.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter Twitter Twitter
Redactie
Anne van Deuren (Gezondheidsbevordering)
Annelijn de Ligt (Gezond opgroeien)
Claudia Ris (Communicatie)
Marieke Laan (Jeugdgezondheidszorg)
 
Marjon Bartelds (Communicatie)
Michelle Wennekers (Epidemiologie)
Nienke Huizenga (Toezicht)
Sarah Prins (Veilig Thuis)
Ilja Geertzen (Infectieziekten)
 
E-mail opties