Lees de nieuwsbrief hier!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
GGD Zaanstreek Waterland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
GGD Zaanstreek Waterland
  |  online weergeven
jaargang 3 | nummer 1 | januari 2022
 
Nieuwsbrief Jeugd 4-12 jaar
 
Inleiding
In deze eerste nieuwsbrief van 2022 schotelt GGD Zaanstreek-Waterland u een gevarieerd leesaanbod voor. Allereerst willen wij de website www.jongerenhulponline.nl bij u onder de aandacht brengen. Op deze vernieuwde, verbeterde en uitgebreide website vinden jongeren meer dan 20 betrouwbare hulplijnen die snel, anoniem en gratis ondersteuning bieden bij (mentale) problemen. Ook JouwGGD.nl is hier te vinden.

Het nieuwe kabinet geeft gehoor aan de gezamenlijke oproep om ons eten en drinken weer gezond te maken. Wij belichten de belangrijkste passages.
De GGD maakte een filmpje over hoe verschillende betrokkenen in 5 Zaanse gezondheidsnetwerken samenwerken aan het gezond en kansrijk opgroeien van de Zaanse jeugd. Daar leest u hieronder meer over. Op woensdag 9 februari 2022 organiseert JOGG Purmerend om 20.00 uur een interactief webinar over Gezonde Omgeving met prof. Dr. Ir. Jaap Seidell. Ook professionals uit andere gemeenten kunnen hieraan deelnemen. Dus zet alvast in uw agenda! Wij laten u ook de gezichten van Team Toezicht zien.

En doet u vanaf 1 maart ook mee aan de actie 30dagengezonder?
 
 
 
Jongens spelen vaker veel buiten dan meisjes
Geslacht, leeftijd en etniciteit hangen samen met veel buitenspelen. Jongens, jonge kinderen (4-6 jaar) en kinderen zonder migratieachtergrond spelen vaker veel buiten dan meisjes, oudere kinderen (10-11 jaar) en kinderen met een niet-westerse migratieachtergrond. Dat blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut op basis van GGD Kindmonitoren onder ouders van 4-11-jarigen.
 
» Lees verder
 
 
 
Opvoedspreekuur
Het opvoedspreekuur is voor alle ouders en verzorgers voor kinderen in de leeftijd van 0-19 jaar met opvoedingsvragen of opvoedingsproblemen. Ze kunnen hier terecht met vragen over slaapproblemen, niet luisteren, pesten, scheiding van ouders, enzovoort. In een aantal gesprekken met een pedagoog pakken de ouders met het programma Triple P hun vraag aan. De gesprekken zijn gratis.
Op opvoedspreekuur.nl kunnen ouders zelf een afspraak maken.
 
 
 
 
Week van Het Vergeten Kind
Stichting ‘Het Vergeten Kind’ strijdt voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Van 29 januari tot en met 4 februari is het de week van Het Vergeten Kind. In deze week wordt dit jaar voor de negende keer, extra aandacht gegeven aan kinderen die het moeilijk hebben.
 
» Lees verder
 
 
 
30dagengezonder: uitdaging of een makkie?
Op 1 maart start ook dit jaar weer de actie 30dagengezonder ! In deze 30 dagen kunt u een nieuwe gewoonte aanleren of breken met een oude. Meedoen kan alleen of in een groep. Door samen een uitdaging aan te gaan, houd je elkaar scherp! Doet u ook mee? Met uw collega’s, vrienden, een klas leerlingen of de hele school?
 
» Lees verder
 
 
 
Ons nieuwe kabinet maakt de omgeving gezonder
Goed nieuws! Het nieuwe kabinet geeft gehoor aan de gezamenlijke oproep om ons eten en drinken weer gezond te maken.
 
» Lees verder
 
 
 
Webinar Gezonde Omgeving met prof. dr. ir. Jaap Seidell
Zet alvast in de agenda: Op woensdag 9 februari 2022 organiseert JOGG Purmerend om 20.00 uur een interactief webinar over Gezonde Omgeving met prof. Dr. Ir. Jaap Seidell. Hij gaat in op vragen als: Waar komt het door dat we ongezond leven? Wie is hiervoor verantwoordelijk? Waar ligt de oplossing tot gezonder leven? Wat is de rol van gemeenten en andere organisaties hierin?
 
» Lees verder
 
 
 
Werk je mee aan Gezond en Kansrijk opgroeien in Zaanstad?
In dit filmpje zie je hoe verschillende betrokkenen in 5 Zaanse gezondheidsnetwerken samenwerken aan het gezond en kansrijk opgroeien van de Zaanse jeugd.
 
» Lees verder
 
 
 
Toezicht in 2022
Zoals gebruikelijk bezoeken de collega’s van Toezicht in opdracht van de gemeenten alle kindercentra voor een jaarlijkse inspectie in het kader van de Wet kinderopvang. Althans, als we het corona-tijdperk een beetje achter ons kunnen laten. Zij brengen dan een onaangekondigd bezoek aan uw locatie(s).
 
» Lees verder
 
 
 
Agenda
  • 7 t/m 19 maart 2022:
    Belangstellingsregistratie ondersteuningsaanbod Gezonde School 2022-2023, stimuleringsregeling Gezonde Relaties & Seksualiteit ronde 6 en stimuleringsbijdrage Jong Leren Eten ronde 5. Kijk voor meer informatie op www.gezondeschool.nl
 
 
 
 
Colofon
Adresgegevens
GGD Zaanstreek-Waterland
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam
T: (0900) 254 54 54
E: communicatie@ggdzw.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter Twitter Twitter
Redactie
Anne van Deuren (Gezondheidsbevordering)
Annelijn de Ligt (Gezond opgroeien)
Claudia Ris (Communicatie)
Marieke Laan (Jeugdgezondheidszorg)
 
Marjon Bartelds (Communicatie)
Michelle Wennekers (Epidemiologie)
Nienke Huizenga (Toezicht)
Sarah Prins (Veilig Thuis)
Ilja Geertzen (Infectieziekten)
 
E-mail opties