Lees de nieuwsbrief hier!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
GGD Zaanstreek Waterland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
GGD Zaanstreek Waterland
  |  online weergeven
jaargang 3 | nummer 1 | januari 2022
 
Nieuwsbrief Jeugd 12-18 jaar
 
Inleiding
In deze eerste nieuwsbrief van 2022 schotelt GGD Zaanstreek-Waterland u een gevarieerd leesaanbod voor. Zo kunt u lezen dat de resultaten van de Jongvolwassenenmonitor 2021 deze maand op onze cijferwebsite staan. En dat de dataverzameling van de Corona Gezondheidsmonitor Jeugd (CGM Jeugd) 2021 vorig jaar is afgerond. Eind februari verwachten wij de schoolrapportages klaar te hebben.
De GGD vraagt uw aandacht voor de week van Het Vergeten Kind, die van 29 januari tot en met 4 februari is. Als u het Opvoedspreekuur nog niet kende, komt daar nu verandering in. In dit nummer vertellen we u hier namelijk iets over.
Van 14 tot en met 18 februari is de Week van de Liefde. Tijdens deze week besteden scholen aandacht aan het onderwerp ‘Relaties en Seksualiteit’ of verdiepen hun kennis. In deze editie leest u hier meer over.

Het nieuwe kabinet geeft gehoor aan de gezamenlijke oproep om ons eten en drinken weer gezond te maken. Wij belichten de belangrijkste passages.
De GGD maakte een filmpje over hoe verschillende betrokkenen in 5 Zaanse gezondheidsnetwerken samenwerken aan het gezond en kansrijk opgroeien van de Zaanse jeugd. Daar leest u hieronder meer over. Op woensdag 9 februari 2022 organiseert JOGG Purmerend om 20.00 uur een interactief webinar over Gezonde Omgeving met prof. Dr. Ir. Jaap Seidell. Ook professionals uit andere gemeenten kunnen hieraan deelnemen. Dus zet alvast in uw agenda!

En doet u vanaf 1 maart ook mee aan de actie 30dagengezonder?
 
 
 
Resultaten Jongvolwassenenmonitor 2021 in januari op de cijferwebsite
De resultaten van de Jongvolwassenenmonitor 2021 staan deze maand op onze cijferwebsite. GGD Zaanstreek-Waterland geeft de uitkomsten van de vragenlijst, die door meer dan 2000 jongeren is ingevuld, op regioniveau weer. Te zien is hoe het met jongeren gaat op het gebied van fysieke gezondheid, mentale gezondheid, leefstijl, maar ook wat de invloed van de coronacrisis is op het dagelijks leven.
 
» Lees verder
 
 
 
Schoolrapportages Corona Gezondheidsmonitor Jeugd 2021 in de maak
De dataverzameling van de Corona Gezondheidsmonitor Jeugd (CGM Jeugd) 2021 is vorig jaar afgerond. Op dit moment werken we aan schoolrapportages per school, die we graag met hen bespreken. Op welk moment scholen hun schoolrapportage kunnen verwachten leest u hier.
 
» Lees verder
 
 
 
Opvoedspreekuur
Het opvoedspreekuur is voor alle ouders en verzorgers voor kinderen in de leeftijd van 0-19 jaar met opvoedingsvragen of opvoedingsproblemen. Ze kunnen hier terecht met vragen over slaapproblemen, niet luisteren, pesten, scheiding van ouders, enzovoort. In een aantal gesprekken met een pedagoog pakken de ouders met het programma Triple P hun vraag aan. De gesprekken zijn gratis.
Op opvoedspreekuur.nl kunnen ouders zelf een afspraak maken.
 
 
 
 
Week van Het Vergeten Kind
Stichting ‘Het Vergeten Kind’ strijdt voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Van 29 januari tot en met 4 februari is het de week van Het Vergeten Kind. In deze week wordt dit jaar voor de negende keer, extra aandacht gegeven aan kinderen die het moeilijk hebben.
 
» Lees verder
 
 
 
Week van de Liefde
Valentijnsdag is de dag van de liefde. Daarom vindt in de week van 14 tot en met 18 februari de Week van de Liefde plaats. Tijdens deze week besteden scholen aandacht aan het onderwerp ‘Relaties en Seksualiteit’ of verdiepen hun kennis. Het helpt scholen om thema’s als ‘Weerbaarheid’, ‘Seks en de media’, ‘Veilig vrijen’ en ‘Wensen en grenzen’ op de agenda te zetten. Tijdens de week worden er dus door het hele land lessen in de liefde gegeven.
 
» Lees verder
 
 
 
30dagengezonder: uitdaging of een makkie?
Op 1 maart start ook dit jaar weer de actie 30dagengezonder ! In deze 30 dagen kunt u een nieuwe gewoonte aanleren of breken met een oude. Meedoen kan alleen of in een groep. Door samen een uitdaging aan te gaan, houd je elkaar scherp! Doet u ook mee? Met uw collega’s, vrienden, een klas leerlingen of de hele school?
 
» Lees verder
 
 
 
Ons nieuwe kabinet maakt de omgeving gezonder
Goed nieuws! Het nieuwe kabinet geeft gehoor aan de gezamenlijke oproep om ons eten en drinken weer gezond te maken.
 
» Lees verder
 
 
 
Webinar Gezonde Omgeving met prof. dr. ir. Jaap Seidell
Zet alvast in de agenda: Op woensdag 9 februari 2022 organiseert JOGG Purmerend om 20.00 uur een interactief webinar over Gezonde Omgeving met prof. Dr. Ir. Jaap Seidell. Hij gaat in op vragen als: Waar komt het door dat we ongezond leven? Wie is hiervoor verantwoordelijk? Waar ligt de oplossing tot gezonder leven? Wat is de rol van gemeenten en andere organisaties hierin?
 
» Lees verder
 
 
 
Werk je mee aan Gezond en Kansrijk opgroeien in Zaanstad?
In dit filmpje zie je hoe verschillende betrokkenen in 5 Zaanse gezondheidsnetwerken samenwerken aan het gezond en kansrijk opgroeien van de Zaanse jeugd.
 
» Lees verder
 
 
 
Agenda
  • 7 t/m 19 maart 2022:
    Belangstellingsregistratie ondersteuningsaanbod Gezonde School 2022-2023, stimuleringsregeling Gezonde Relaties & Seksualiteit ronde 6 en stimuleringsbijdrage Jong Leren Eten ronde 5. Kijk voor meer informatie op www.gezondeschool.nl. 
 
 
 
 
Colofon
Adresgegevens
GGD Zaanstreek-Waterland
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam
T: (0900) 254 54 54
E: communicatie@ggdzw.nl
Volg ons op:
Twitter Twitter Twitter Twitter
Redactie
Anne van Deuren (Gezondheidsbevordering)
Annelijn de Ligt (Gezond opgroeien)
Claudia Ris (Communicatie)
Marieke Laan (Jeugdgezondheidszorg)
 
Marjon Bartelds (Communicatie)
Michelle Wennekers (Epidemiologie)
Nienke Huizenga (Toezicht)
Sarah Prins (Veilig Thuis)
Ilja Geertzen (Infectieziekten)
 
E-mail opties