Bekijk de nieuwsbrief!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
GGD Zaanstreek Waterland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
GGD Zaanstreek Waterland

Epidemiologie nieuwsbrief

  |  online weergeven
jaargang 8 | nummer 4 | juli 2022
 
Inleiding
Zoals eerder in onze nieuwsbrief gemeld, doet de GGD in opdracht van de overheid verschillende extra onderzoeken om de gezondheidseffecten van de coronacrisis in beeld te brengen. Dit gebeurt met de Integrale Gezondheidsmonitor COVID-19 2021-2025. Deze monitor bestaat uit verschillende deelonderzoeken gericht op jeugd, jongeren, volwassenen, ouderen en extra kwetsbare mensen. In deze nieuwsbrief brengen wij u graag op de hoogte van de stand van zaken met betrekking tot deze onderzoeken.

De data uit de gezondheidsmonitoren verschijnen op onze website Gezondheid in Cijfers.
In deze nieuwsbrief leest u welke nieuwe data u binnenkort op de website kunt verwachten. En natuurlijk weer een tip over het werken met de website. Deze keer gaat het over rapportages op gemeenteniveau.

Wij wensen u veel leesplezier en een fijne zomervakantie!

Epidemiologie
Sector Strategie & Ontwikkeling
 
Gezondheidsmonitoren
 
Jongvolwassenen gezocht voor online vragenlijstonderzoek
Eind april is de corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022 van start gegaan. Met deze vragenlijst onderzoeken we de impact van de coronaperiode op jongvolwassenen. Alle jongvolwassenen van 16 tot en met 25 jaar kunnen tot eind juli deze online vragenlijst invullen op www.pandemening.nl. Om een goed beeld te vormen hoe het met de jongeren in onze regio gaat, zijn wij op zoek naar meer respondenten. 

 
» Lees verder
 
 
 
Hoe gaat het met de jeugd in uw gemeente? 
Welke invloed heeft corona gehad op de gezondheid van de jeugd? Dit onderzocht GGD Zaanstreek-Waterland samen met onder meer alle andere GGD-en in Nederland. Dit deden we door middel van het digitale vragenlijstonderzoek de Corona Gezondheidsmonitor Jeugd (CGM Jeugd) 2021. Voelt de jeugd zich gelukkiger dan in 2019? Zijn zij veerkrachtig? Is de jeugd zich eenzamer gaan voelen of meer alcohol gaan drinken in vergelijking met 2019? De antwoorden hierop kunt u binnenkort verwachten! Wanneer? 
 
» U leest het hier
 
 
 
Onderzoek naar gevolgen coronacrisis voor gezondheid en welzijn
In het najaar gaat de gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen van start. Het doel van deze monitor is het in kaart brengen van de gevolgen van de coronacrisis voor de gezondheid en het welzijn van inwoners van 18 jaar en ouder.

We zijn volop bezig met de voorbereidingen voor deze monitor. Zo leggen we op dit moment de laatste hand aan de vragenlijst. Hierin komen onder andere leefstijl, fysieke gezondheid en mentale gezondheid aan bod. Daarnaast is er extra aandacht voor corona en de gevolgen hiervan op het leven. 

Vanaf half september ontvangen ruim 22.000 inwoners van de regio Zaanstreek-Waterland een uitnodigingsbrief om de vragenlijst in te vullen. Zij kunnen de vragenlijst vervolgens online of op papier invullen. Onder de deelnemers verloten we een aantal prijzen. 

We verwachten de eerste resultaten eind juni 2023 te kunnen delen.

Voor meer informatie over het onderzoek kunt u contact opnemen met Ellis Voerman, via evoerman@ggdzw.nl of tel. 06 – 83 50 37 03. 
 
 
 
 
Cijferwebsite
 
Cijferwebsite – update
De werkzaamheden voor het overzichtelijker maken van de databank zijn de afgelopen tijd doorgegaan. Dit maakt het zoeken in de databank makkelijker.
In augustus kunt u ook de cijfers uit de Corona Gezondheidsmonitor Jeugd 2021 verwachten op de cijferwebsite. 

Tip: Recente rapporten per gemeente
De meest recente rapporten van de gezondheidsmonitors zijn ook op onze website ‘Gezondheid in cijfers’ te vinden, overzichtelijk gesorteerd naar gemeente. U komt hier gemakkelijk door helemaal rechts onderin te klikken op ‘rapporten per gemeente’. 

Boven in deze pagina is het mogelijk om de juiste gemeente te kiezen, en zo komen alle beschikbare rapporten tevoorschijn.
 
 
 
 
Colofon
Adresgegevens
GGD Zaanstreek-Waterland
Postbus 2056, 1500 GB Zaandam
Tel. (0900) 254 54 54
Fax. (075) 616 30 16
Redactie
Epidemiologie
Voor opmerkingen en vragen over de nieuwsbrief kunt u mailen naar epi@ggdzw.nl o.v.v. Redactie Nieuwsbrief Epidemiologie.
Twitter Volg ons nu op Twitter via @GGDZW
 
E-mail opties